Derde seizoenszege Meronk

Dankzij een uitstekend weekend ging de lange Pool als winnaar weg uit en regenachtig Spanje. Wil Besseling beste Nederlander, Huizing lijkt zeker van lijfsbehoud.

meronk

Toen Adrian Meronk vorige maand geen uitnodiging kreeg voor de Ryder Cup zorgde dat voor nogal wat gefronste wenkbrauwen, niet in de laatste plaats bij de Pool zelf. En hoewel je niet kan zeggen dat de winnende captain Luke Donald een fout maakte met zijn keuzebeleid, bewees Meronk op Sotogrande dat hij zeker van waarde voor het team had kunnen zijn.

In het Estrella Damm Andalucia Masters begon Meronk de slotdag niet goed met twee vroege bogeys, maar nog voor de turn wist hij die volledig te herstellen door twee eagles te maken, eentje op de par-5 zesde, eentje op de par-4 negende waar hij vanaf de fairway uitholede.

Dat was op dat moment nog niet goed genoeg om naar de kop van het veld te gaan, daar stond op dat moment Matti Schmid maar de jonge Duitser verspeelde zijn kansen op de zege door twee late bogeys waardoor hij bleef steken op -15.

Dat was precies één slag teveel om Meronk nog bij te halen die met -16 iedereen voor bleef en daarmee opschoof naar de derde plaats op de Race to Dubai.

Ook Wil Besseling boekte winst op de jaarranglijst, al was het niet genoeg om echt vooruit te komen. Na opnieuw een goede eerste helft van het toernooi, en een ronde onder par op moving day, zakte de Noord-Hollander op de slotdag dankzij een 73 (+1) naar de gedeeld 26ste plaats. Niet slecht, maar niet genoeg om significante winst te boeken op de Order of Merit waar hij met nog één toernooi te spelen nu 154ste staat en volgende week dus in elk geval negen plaatsen moet winnen om niet naar Second Stage te moeten.

Voor Daan Huizing zit dat sowieso niet in de planning, sterker, het moet gek lopen wil Huizing niet veilig zijn. Dankzij zijn 34ste plaats won hij twee slagen op de Order of Merit en hoewel hij als 107e nog niet officieel veilig is moet het wel allemaal de verkeerde kant opvallen als in het slottoernooi tien spelers hem voorbijsteken.

Tour
  • Golfsupport