Derde voor Tom Kim, Van Meijel net buiten top-10

Alleen Gene Sarazan, Horton Smith en Tiger Woods waren jonger dan Tom Kim was voor hij deed wat hij in het Shriners Children's Open deed. Voor de derde keer winnen op de PGA Tour.

tom kim

Een bijzonder rijtje namens was het waar Kim zich bij voegde. Niet dat iemand daar echt verbaasd over zal zijn geweest, maar toch, hij staat er toch maar mooi. Niet alleen met drie zeges achter zijn naam, maar ook nog eens met twee zeges in het Shriners Children's Open waar hij ook vorig jaar de beste was.

Waar het verschil in 2022 ruim(er) was (drie slagen voor op Cantlay en NeSmith) was de marge nu kleiner, minimaal zelfs met slechts één slag minder dan de rest van het veld.

Kim meldde zich aan het eind van de derde ronde als nadrukkelijke kandidaat voor titelprolongatie met een ronde in 62 slagen, en wist in de slotronde net het verschil te maken met mede-koploper Adam Hadwin. De Canadees had 67 slagen nodig voor zijn laatste ronde, Kim gebruikte precies één slag minder en dat was genoeg voor de derde overwinning in zijn nog altijd prille carriere.

Makkelijk ging het niet. Na een uitstekende start (drie birdies in de eerste vier holes) viel hij wat terug en bleef het - met meer dan tien spelers binnen drie slagen - dringen op het leaderboard.

'Het was een intense slotronde', keek Kim na afloop terug op de dag. 'Ik denk niet dat ik eerder zo'n emotionele laatste ronde heb gespeeld, in elk geval niet in een toernooi dat ik heb gewonnen.'

Zó vaak heeft hij die kans, ondanks zijn drie zeges, ook nog niet gehad. Maar het moet wel heel gek lopen als er de komende jaren niet veel meer spannende ontknopingen en kansen op zeges volgen.

Challenge Tour

In China, bij het Hainan Open eindigde de wedstrijd van de Challenge Tour pas op maandag, die in de Nederlandse nacht.

Lars van Meijel gebruikte die nacht om nog wat plaatsen te klimmen op het leaderboard. Na een moeizame start (72) bleef hij de drie navolgende rondes steeds onder par. Ook op de slotdag dus, al was zijn rondje in zeventig slagen net niet voldoende om de top-10 te bereiken (T13) en schoot hij er ook op de Order of Merit niets mee op.

Van Meijel staat, met alleen nog de Challenge Tour Grand Final op de rol op de 33ste plaats van het jaar en weet dus dat er maar één ding telt over twee weken op Mallorca: om de top-20 nog te halen - en dus promotie af te dwingen - volstaat niets anders dan een topnotering.

Tour
  • ProShots