Huizing doet goede zaken

De Nederlandse nummer twee staat na 36 holes gedeeld tiende in het Alfred Dunhill Championship na een prima 67 op Kingsbarns.

Daan Huizing

Er stond vrijdag op alle drie de banen een straffe westenwind, maar daar liet Huizing zich niet door van de wijs brengen.

Hij maakte zes birdies om naar een totaal van acht onder par te gaan. Daarmee is hij halverwege het met vijf miljoen dollar gedoteerde toernooi van de DP World Tour dus gedeeld tiende – vijf slagen achter Ryder Cupper Matt Fitzpatrick, die met een birdie op zijn laatste hole op Kingsbarns tekende voor een 64 en een totaal van dertien onder. (Stand en Live Scoring ronde 3)

Fitzpatrick eindigde in zes voorgaande edities nooit beter dan vijftiende. De leider na 36 holes won het Dunhill Links drie keer – in 21 toernooien. De laatste die dat deed, was de Deen Lucas Bjerregaard in 2018.

Fitzpatrick is slechts 2-uit-11 als hij op de PGA Tour of de DP World Tour na 36 holes bovenaan stond.
Huizing speelt de derde ronde zaterdag op de Old Course. Als alle 168 mannen 54 holes hebben gespeeld, valt de cut. De beste zestig plus ties wacht dan nog eens achttien holes op de Old Course.

Het ziet ernaar uit dat de kwalificatiescore zaterdag misschien wel op vijf onder komt te liggen.

Dat is geen goed nieuws voor Luiten en Besseling. Joost Luiten speelde de Old Course in 73 slagen voor een totaal van level par. Hij moet morgen Carnoustie in 67 slagen spelen om een kans te maken.

Wil Besseling kwam op Carnoustie tot een 74. Met vijf boven is hij nagenoeg kansloos.

Darius van Driel lijkt het echter nog in eigen hand te hebben. Hij speelde de Old Course in 71 slagen voor een totaal van twee onder par.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 13.00 – 18.00 uur rechtstreeks uit

Tour
  • Golfsupport.nl