Geen Oranjezon in regenachtig Schotland

Met een 45ste plaats is Daan Huizing na de eerste ronde van het Alfred Dunhill Links Championship de minst slechte van de vier Nederlanders.

Daan Huizing

Huizing (foto boven met echtgenote / caddie Danielle) speelde de eerste achttien holes van het met vijf miljoen dollar gedoteerde kampioenschap van de DP World Tour op Carnoustie. Hij maakte vier birdies en een bogey – alle op de tweede negen – voor een 69 (-3).

Joost Luiten en Darius van Driel openden op Kingsbarns met een 71 (-1) en zij staan in het 168 men tellende veld gedeeld 84ste.

Na drie ronden – op alle banen – halen de beste zestig plus ties de cut.

Wil Besseling moet oppassen dat hij niet zelfs twee kwalificatietoernooien voor de DP World Tour moet spelen – zo laag staat de West-Fries op de jaarranglijst.

Hij bewees zichzelf donderdag geen dienst door op de relatief gemakkelijk spelende Old Course van St Andrews een 75 (vijf bogeys) in de boeken te brengen. Drie boven is vooralsnog goed voor een 147ste plek.

Drie mannen voeren na de openingsdag met 64 slagen (-8) de ranglijst aan: Sebastion Söderberg uit Zweden, Adri Arnaus uit Spanje en de Amerikaanse LIV-golfer Peter Uihlein.

Het was donderdag ondanks de gestaag vallende regen – de vooruitzichten voor de komende dagen zijn niet veel beter – vrij gemakkelijk scoren. De cut zou zaterdagavond wel eens op vijf of zes onder kunnen komen te liggen.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 13.00 – 18.00 uur rechtstreeks uit

Tour
  • Golfsupport.nl