Deze week in golf: Uitzicht op mooi resultaat in Zwitserland?

Alle landgenoten op DP World Tour trekken de bergen in * Challenge Tour in Zweden binnen of buiten? * Anne, Romy en Lauren naar Ierland

crans

DP World Tour
Kampioenschap: Omega European Masters

Data: 31 augustus – 3 september 2023
Baan: Crans-sur-Sierre GC, (Zwi)
Par: 70
Lengte: 6.226 meter
Prijzengeld: € 2.500.000
Live Scoring: Vanaf donderdag 8.00 uur via website DP World Tour
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 13.30 - 18.30 uur. Zaterdag en zondag van 12.30 - 17.30 uur uur.
Hoogst gerankte spelers: Shane Lowry, Adrian Meronk, Robert MacIntyre, Pablo Larrazabal, Victor Perez, Adrian Otaegui, Rasmus Højgaard en Thriston Lawrence
Nederlanders: Wil Besseling, Johannes Veerman, Daan Huizing, Darius van Driel, Joost Luiten
Winnaar in 2022: Thriston Lawrence
Laatste kampioenen: 2022 – Thriston Lawrence, 2021 – Rasmus Hojgaard, 2020 - niet gespeeld vanwege covid-19, 2019 – Sebastian Soderberg, 2018 – Matt Fitzpatrick
Bijzonderheden: Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat het Zwitsers Open voor het eerst werd gespeeld. Mede daardoor staan er illustere namen op de lijst met winnaars. Zo won Seve het toernooi drie keer en staan ook majorwinnaars als Nick Faldo en Ian Woosnam als kampioen in de boeken. Het is alweer de 76ste keer dat 'Crans' gastheer is en dat betekent fraaie vergezichten en ver vliegende ballen. Zo sterk als het veld vroeger was is het al jaren niet meer, maar met de top van de DP World Ranking alsmede grote namen als Jiménez en Harrington en een groot talent als de Belg Adrien Dumont de Chassart is er genoeg om naar uit te kijken. Dat geldt zeker ook voor het Nederlandse contingent: na een aantal weken waarbij er altijd wel iemand ontbrak aan de Nederlandse tafel in het restaurant is het gezelschap deze week weer compleet. Joost Luiten warmde zich de afgelopen dagen op als barman bij de tijdelijks camping op Golfbaan The Dunes terwijl Wil Besseling in Tsjechie een gouden kans op een topnotering liet liggen en op de slotdag uit de top-10 viel. Deze week wel vier dagen?

Challenge Tour
Kampioenschap: Indoor Golf Challenge

Data: 31 augustus – 3 september 2023
Baan: Landeryds Golfklubb, (Zwe)
Par: 71
Lengte: 6.194 meter
Prijzengeld: € 250.000
Live Scoring: Vanaf donderdag 8.00 uur via website DP World Tour
Televisie: -
Nederlanders: Vince van Veen, Kiet van der Weele
Winnaar in 2022: Mikael Lindberg
Bijzonderheden: Een bescheiden Nederlandse afvaardiging deze week in Zweden waar het toernooi, anders dan de naam doet vermoeden, gewoon in de open lucht wordt gespeeld. Hopelijk hebben ze daar wel minder last van het weer dan vorig jaar toen vrijwel de hele zaterdag verregende en het toernooi uiteindelijk terug moest worden gebracht tot 54 holes.

Ladies European Tour
Kampioenschap: Women's Irish Open

Data: 31 augustus – 3 september 2023
Baan: Dromoland Castle, (Ier)
Par: 72
Lengte: 5.751 meter
Prijzengeld: € 400.000
Live Scoring: Livescoring op de website van de LET vanaf donderdag
Televisie: -
Nederlanders: Anne van Dam, Lauren Holmey, Romy Meekers
Winnaar in 2022: Klara Spilkova
Bijzonderheden: Er was een play-off nodig om in 2022 tot een winnaar te komen in Ierland, waar het vooral in het weekend echt Iers weer was. Op de zaterdag was het een Nederlandse die daar het meest van profiteerde. Anne van Dam genoot van het slechte weer en nestelde zich met nog een ronde te gaan aan kop van het veld. Een slotronde in 75 slagen voorkwam echter dat Van Dam meedeed om de titel. In de herkansing dan maar?

PGA TOUR
Het is nog altijd maar augustus maar desondanks zit het jaar op de PGA Tour er al op. Een week na de golfshow van Viktor Hovland in de seizoensfinale staat er geen wedstrijd op de rol, net als overigens volgende week. Slechts één regulier toernooi staat er in september op de rol, het Fortinet Championship in de week van 14 september. Winterstop in de zomer.

LETAS
Het tweede Europese vrouwencircuit heeft na de SwedishSwing even rust voor de slotreeks van vijf wedstrijden van start gaat.

PRO GOLF TOUR

Nog één wedstrijd van de Dutch Swing staat er op het programma. Vanaf donderdag wordt op de Gelpenberg de derde editie van het Faberexposize Open gespeeld. Vorig jaar stuntte Floris de Haas door er in Drenthe met de overwinning vandoor te gaan. De eerste twee toernooi van de Dutch Swing leverde nog geen Nederlands succes op. Lukt het op De Gelpenberg wel?

Tour
  • Golfsupport