Teleurstellend slot Besseling

Wil Besseling wist op een birdierijke slotdag in Tsjechië niet onder par te duiken, zodat hij wegzakte tot buiten de top tien. Ook op de andere circuits wisten de Nederlanders geen vuist te maken.

Teleurstellend slot Besseling


Zowel op het circuit van Zandvoort als het hockeyveld – waar de dames én de heren Europees kampioen werden – was Oranje vandaag oppermachtig, maar op de golfbaan konden onze landgenoten geen potten breken.

DP World Tour
In het Czech Masters had Wil Besseling zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen op weg naar lijfsbehoud voor het hoogste niveau, maar na solide ronden in 67, 66 en 67 slagen kwam de Noord-Hollander op dag vier niet verder dan een level par 72 (twee birdies, twee bogeys).

Dat was te weinig op het natte Albatros Golf Resort, waar de rest van het veld wel stevig onder par dook. Ter vergelijking: in de top veertig wisten alleen de Nederlander en Francesco Molinari niet onder par te duiken. Dan lever je dus in. Besseling om precies te zijn tien plaatsen, zodat hij genoegen moest nemen met een 14de plaats (-14).

Bij de Brit Todd Clements stond het vizier wel op scherp. De rookie sloot het toernooi af met een 63 (-9), en zette daarmee het clubhouse target op -22. Tot de laatste hole had zijn ervaren landgenoot Matt Wallace (-21) kans om een play-off af te dwingen, maar op de slothole schoof hij zijn birdieputt naast de hole, zodat Clements zich voor het eerst winnaar op de DP World Tour mag noemen. Nicolai Højgaard werd derde (-18).

Challenge Tour
In Zweden kwam de regen vandaag zo hard uit de hemel dat de slotronde van het Dormy Open moest worden gecanceld en de leider na 54 holes tot winnaar werd uitgeroepen. Dat was de Zuid-Afrikaan Jacques Kruyswijk, die op -9 twee slagen voorsprong had op een groep van vijf man.

De Nederlanders kwamen in het stuk niet voor. Kiet van der Weele eindigde 46ste (-1), terwijl Lars van Meijel niet verder kwam dan een 65ste plaats (+4).

Pro Golf Tour
De Pro Golf Tour was deze toe aan de tweede wedstrijd van de Dutch Swing. Strijdtoneel van het Staan Open was het Noord-Hollandse Westwoud, maar de thuiswedstrijd inspireerde onze landgenoten niet.

Mike Toorop (72, 62 en 68) en Ayden Verdonk (67, 65, 70) sleepten er met een gedeeld 9de plaats (-11) nog net een top 10-notering uit. Nordin van Tilburg en amateur Abel Derksen volgden op -9 (T17), terwijl de talrijke andere Nederlanders in het veld meer moesten toegeven.

Bovenaan het leaderboard vochten de Fransen (1, 2 en 5) en Duitsers (3, 4 en 6) om de topposities, met Etchenique Andoni (-17) als uiteindelijke winnaar.


Tour
  • Golfsupport