Gaat het eindelijk lukken met Golfpark Rotterdam?

Hans Schaap, eigenaar van de Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij (HGE) heeft alle aandelen van Landgoed de Poort NSW B.V. overgenomen van John Scholte, initiatiefnemer van het project Golfpark Rotterdam.

Golfpark Rotterdam

HGE, die de aanleg van de 27 holes golfbaan in Rotterdam zo snel mogelijk wil hervatten, exploiteert ook Golfpark Almkreek, Golfpark De Breuninkhof, Golfpark De Kurenpolder en Golfpark De Loonsche Duynen.

Golfpark Rotterdam - gelegen tussen de A13 en de Schie, even ten noorden van de bebouwde kom van de Maasstad - vormt daarop een uitstekende aanvulling, vindt HGE. Via haar eigen aannemingsbedrijf, de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM), is HGE al langere tijd betrokken bij de aanleg van Golfpark Rotterdam.

Het lijkt dan ook een voor de hand liggende partij om het project te realiseren.

Als gevolg van de complexiteit van de locatie, heeft de realisatie van Golfpark Rotterdam aanmerkelijk langer geduurd dan oorspronkelijk was voorzien. In de afgelopen jaren is de noodzakelijke grond ingenomen en de ruwe shaping van het terrein grotendeels afgerond. En inmiddels zijn de voorbereidingen voor de verdere aanleg zo goed als klaar.

Een goed moment voor de 72-jarige Scholte, om het project over te dragen aan HGE.

‘Golfpark Rotterdam is een fantastisch project op een geweldige locatie langs de Schie en de Poldervaart. Het is altijd mijn droom geweest om hier de eerste 27-holes golfbaan binnen de stadsgrenzen van Rotterdam te realiseren. Na het winnen van prijsvraag om een goede invulling aan de voormalige stortplaats te geven, in 2004, zijn wij enthousiast aan de gang gegaan. Het duurde echter nog tot 2013, voordat we met de daadwerkelijke aanleg mochten beginnen.’

‘Nu, tien jaar later, staan de meeste lichten op groen en kan de aanleg naar verwachting snel worden hervat. Na het project twintig jaar te hebben getrokken, is het tijd om het stokje door te geven. En als iemand mijn droom, die prachtige golfbaan op Landgoed de Poort, kan realiseren, dan is dat Hans Schaap en zijn team’, benadrukt Scholte.

Hans Schaap, directeur/eigenaar van zowel de Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij B.V. als van de in aanleg en onderhoud van golfbanen gespecialiseerde aannemingsmaatschappij de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij B.V., is enthousiast over de uitbreiding van zijn golfonderneming.

‘Golfpark Rotterdam is een mooie aanvulling op onze banen’, zegt hij. ‘Het project ligt op een geweldige locatie, met een enorm potentieel aan golfers in de directe omgeving. Bovendien biedt het heuvelachtige terrein alle mogelijkheden om de prachtige golfbaan aan te leggen, die John Scholte altijd voor ogen had.’

Schaap: ‘Weliswaar is er de afgelopen jaren veel gedaan om het terrein een ruwe vorm te geven, de golfbaan zelf, met fairways, greens, bunkers en drainage, moet nog wel worden aangelegd.

Dat vereist ook nog de nodige voorbereiding en overleg met de betrokken overheidsinstanties.’