Koopgids: welke driver heb ik nodig? (3)

Wanneer ben je toe aan een nieuwe driver? En wat voor model moet je vervolgens in de tas stoppen: vergevingsgezind, weinig spin of draw? In dit laatste deel de drawdrivers. Goed nieuws voor spelers die van hun slice af willen.

Koopgids: welke driver heb ik nodig? (3)

Ik wil van mijn slice af
Gemiddeld zijn fairways zo'n dertig tot veertig meter breed. Maar door hun slice vinden veel clubgolfers met een bescheiden swingsnelheid hun bal toch vaak terug in de rough aan de rechterkant (als ze rechtshandig zijn). Slicers mikken meestal op de rough aan de linkerkant en gaan ervan uit dat de bal terugdraait naar de rechterkant van de fairway. Dat komt neer op een gigantische curve van dertig tot veertig meter.

Klinkt dat bekend? Stel je eens voor hoeveel verschil een draw driver met twintig meter ingebouwde draw kan opleveren. Ineens sla je je approaches vanuit het midden van de fairway, en omdat er minder energie verloren gaat, win je ook nog de nodige meters. We zeggen niet dat je nooit meer een slice zult slaan en dat je geen fairway meer gaat missen, maar je zult beslist vaker van het korte gras slaan en je scores zullen dalen.

Ping G430 SFT
Prijs: € 625
Loft: 10,5º
Voor het eerst heeft de anti-slice SFT-driver van Ping een verplaatsbaar gewicht van 22 gram achter in het clubhoofd, waarmee het zwaartepunt kan worden aangepast. De standaardinstelling biedt 14 meter extra draw ten opzichte van de G430 en met de instelling draw+ krijg je nog eens 6 meter extra. Hier kun je geen slice meer mee slaan.

Callaway Paradym X
Prijs: € 649
Loft: 9º/10,5º/12º
De Paradym X is de draw driver van Callaway voor 2023. Je kunt veertien meter correctie van je balvlucht verwachten, terwijl het clubblad er in de set-up niet extreem gesloten uitziet. En dankzij het chassis van koolstofvezel kon 11 gram massa elders worden geplaatst, waardoor ballen 30 procent dichter bij elkaar eindigen.

Cobra Aerojet Max
Prijs: € 579
Loft: 9º/10,5º/12º
Dankzij twee gewichten in de zool is de Max te veranderen in de meest vergevingsgezinde Aerojet-driver, of in een draw-model. Een geweldige optie voor golfers die meer vergevingsgezindheid willen om vaker de fairway te vinden. Je kunt zeven meter meer draw verwachten dan bij zijn voorganger, de LTDx Max.

TaylorMade Stealth 2 HD
Prijs: € 649
Loft: 9º/10,5º/12º
Niet elke draw driver is ook het meest vergevingsgezind, maar voor de Stealth 2 geldt dat wel. Vergeleken met de Stealth HD van vorig jaar lanceert het nieuwe model de bal een graad hoger en met 200-300 rpm minder spin. Je kunt dus iets meer afstand verwachten. Dankzij een kortere shaft is de kans groter dat je de sweetspot vindt.