Golfers Magazine 6

De nieuwe wereldorde in golf • Zo sla je meer greens • Rickie is back, en iedereen gunt het hem • Golfen en Duitsland en Frankrijk • wedges, putters en ballen: waar moet je op letten? • Interview Las van Meijel • De moeilijkste slag in golf • Beheers de vijf belangrijkste slagen

Golfers Magazine 6

Nummer 6 van dit jaar ligt eind deze week in de winkel. Heb je 'm liever standaard elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen die je leest in de meest recente editie.

De approach is misschien wel de belangrijkste slag in golf. Raak de green en je hebt een goede kans om te scoren. Mis de green en je moet hard werken om geen slagen te verliezen. Stephan Honing zet je approaches op scherp.
Rickie Fowler zakte de laatste jaren ver weg op de wereldranglijst, maar de nog altijd zeer populaire 'jongen van het volk' knokte zich knap terug. Een portret van een van de aardigste professionals op de tour.
De heuvels zijn een aanslag op je kuiten, maar Golfbaan Schamallenberg beloont je met prachtige uitzichten. En ook als niet-golfer is het net over de grens prima toeven.
In het laatste deel van onze serie 'Koop een lagere handicap' is het de beurt aan de ballen, putters en wedges. Waar moet je op letten om rond en op de green betere te gaan scoren?
Zelfs professionals stappen proberen 'm te allen tijden te voorkomen: de lange bunkerslag. Maar als je 'm toch krijgt voorgeschoteld, hebben wij een aantal strategische tips om de schade te beperken.
Lars van Meijel verloor zijn kaart voor de DP World Tour, maar zit niet bij de pakken neer. We spraken de vechtlustige Eindhovenaar over de weg terug naar het hoogste niveau. 'Je moet echt genieten van het werken.'
De grote vijf? Nee, we hebben het niet over de grote jongens uit het dierenrijk, maar over die op de golfbaan. Zorg dat je drives, ijzers, pitches, chips en putts in orde zijn en de scores volgen vanzelf.
Is het nu een fusie of een voorgenomen samenwerking? Is de vrede écht getekend? En hoe gaat de nieuwe wereldorde in de golfwereld er straks uitzien? Er zijn nog volop vragen over de deal tussen de klassieke tours en het grote geld uit Saoedie-Arabië.
Golfen en champagne drinken, waarom niet eigenlijk? Misschien niet tegelijkertijd, maar een combinatie tussen beide is logisch in het noordoosten van Frankrijk, waar je natuurlijk verblijft in oude kastelen en statige landhuizen. Een golftrip op stand.