Eerste Major voor Corpuz

Voor het eerst in twintig jaar ging de titel in het U.S. Women's Open naar een Amerikaanse. De John Deere Classic werd gewonnen door Sepp Straka uit Oostenrijk.

Eerste Major voor Corpuz

LPGA Tour
De 25-jarige Allisen Corpuz uit Hawaii speelt pas voor het tweede jaar op het hoogste niveau, maar met een vierde plaats in het Chevron Championship en een 19de plaats twee weken geleden in het KPMG Women's PGA Championship liet ze al zien dat haar spel gemaakt is voor de Majors.

Die ervaring gebruikte ze op Pebble Beach, wat resulteerde in een overtuigende zege met drie slagen voorsprong op Charley Hull en Jiyai Shin. 'Mijn coach belde me vanmorgen en vertelde me dat niemand me de trofee zou geven', vertelde Corpuz achteraf tegen de verzamelde pers. 'In het verleden speelde ik wat conservatief, maar vandaag ging ik ervoor.'

Leaderboard

Overnight leader Hataoka (76) kon lang gelijke tred houden met de latere winnaar, en Hull stribbelde met birdies op tien en elf nog even tegen, maar beiden kwamen op de back nine tekort, terwijl Corpuz het gaspedaal juist intrapte. 'Ik zag per ongeluk een leaderboard op veertien of vijftien. Ik probeerde gewoon mijn game plan te blijven volgen en zei tegen mijn caddie: laten we nog een paar birdies proberen te maken.'

De afsluitende 69 (-3) bracht Corpuz op een totaal van -9, drie slagen voor Hull (66) en Shin (68). Het was meer dan genoeg voor de titel en een cheque van twee miljoen dollar – meer dan er ooit bij de dames in de prijzenpot zat.

Michelle Wie gebruikte het legendarische toneel van Pebble Beach om definitief afscheid te nemen van het professionele golf. De 33-jarige – die in haar carrière vijf titels op de LPGA Tour won, waaronder één Major – miste de cut.

PGA Tour
De John Deere Classic was prooi voor Sepp Straka. De 30-jarige Oostenrijker legde op de slotdag zijn laagste ronde ooit op de mat (62), waarmee hij Brendon Todd (68) en Alex Smalley (67) voorbij vloog. Het is de tweede titel voor Straka in vijf seizoenen op de PGA Tour.

Leaderboard

Met negen birdies en een eagle in zijn eerste veertien holes leek hij op weg om zich bij het kleine clubje van dertien spelers te voegen dat op de PGA Tour onder de 60 wist te duiken, maar die druk bleek te hoog. Hij sloeg zijn approach op achttiende in het water, met een double bogey tot gevolg. Met -21 was de voorsprong op zijn naaste achtervolgers gelukkig groot genoeg.

De Oostenrijker steeg naar de 18de plaats in de FedEx Cup en is de nieuwe nummer 27 van de wereld, wat ook Luke Donald zal opvallen. 'De Ryder Cup is al over een paar maanden en ik speel goed', aldus Straka. 'Hopelijk maak ik een kans om het team te halen.'

Tour
  • Pro Shots