Luiten speelt zichzelf in kansrijke positie

Met een nagenoeg foutloze ronde op moving dat klom de Nederlander op het leaderboard van de Thailand Classic. Zondag nog zo'n dag en hij doet mee om de overwinning.

joost luiten

'Succes morgen bij je jacht op de zevende overwinning', zo besloot de interviewer van dienst het interview met Luiten na afloop van de derde ronde in Thailand. En hoewel de zesvoudig tourwinnaar op dat moment de leiding in het toernooi niet meer in handen had, was de opmerking niet vreemd. Zeker niet gelet op het spel dat Luiten op moving day had laten zien.

Dat spel was nagenoeg foutloos geweest op Amata Spring waar hij de eerste negen holes afraffelde in maar dertig slagen. Hij was degelijk vanaf de tee, sterk met zijn ijzers, en ook de putter deed wat hij moest doen, zo zei hij ook na afloop: 'Ik werk nu al een tijd samen met Rob Mouwen voor mijn putten en daar zie je de resultaten van. Ik sta met veel vertrouwen boven de bal en dat is waar het goeddeels om draait bij het putten als je het mij vraagt.'

Na de turn werden birdies schaarser, alleen op twaalf en vijftien won hij een slag, maar kwam hij ook nauwelijks in de problemen, al was het natuurlijk jammer dat hij op de slothole de enige slag van de dag inleverde. Na een uitstekende drive miste hij de green rechts, en zijn chip kreeg hij niet dicht genoeg bij de vlag waardoor hij op het allerlaatst alsnog een bogey op moest schrijven. 'Het is altijd jammer om zo te eindigen, maar -7 op zaterdag is een score die altijd goed is', tilde Luiten niet al te zwaar aan de verloren slag.

Hoewel Luiten een groot deel van de dag bovenaan het leaderboard stond, stapte hij met een tussentotaal van -15 als gedeeld derde van de baan en was hij toen het complete veld binnen was maar een plaatsje gezakt. Het verschil met koploper Olesen is drie slagen maar desondanks dermate klein dat Luiten zondag inderdaad op jacht kan naar die langverwachte zevende overwinning op het hoogste niveau, en anders in elk geval een topnotering die een stevige basis onder het seizoen kan leggen.

Ook Daan Huizing deed goede zaken op moving day, al was het van bescheidener aard dan bij Luiten. Huizing, die op het nippertje de cut haalde, klom door een 68 (-4) naar een score van zeven onder par voor de wedstrijd en staat daarmee vooralsnog net buiten de top-30.

De uitzending op Ziggo Golf begint zondag om 06.00 uur.

Tour
  • Golfsupport