Fitness Vrijdag: push-ups offset

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: sterk bovenlichaam (deel 2).

golfitness

Een sterk bovenlichaam is een voorwaarde om verre drives te slaan. Met deze oefeningen hou je je schouders en rug blessurevrij.

De bench press kennen we allemaal: liggend op een bank druk je met je armen zware gewichten omhoog. Hoewel deze krachttraining in de fitness heel populair is, adviseer ik hem niet voor golfers.

Veel functioneler voor golfers zijn oefeningen waarbij de corespieren meer worden geactiveerd en er meer interactie is met de voeten op de grond. Dat zorgt niet alleen voor meer kracht, maar ook voor meer stabiliteit en flexibiliteit. En een krachtig, soepel bovenlichaam is de basis voor het slaan van verre drives. Bovendien voorkomt het blessures in de schouders, elleboog en onderrug. Win Win!

Push-ups offset

Dit is geen standaard opdrukken. Kom in een hoge plankpositie. Leg één hand op een kettlebell. Op de uitademing buig je je ellebogen langs je ribbenkast, je lichaam blijft in één lijn. Adem in en duw je hand met de kettlebell zo hard in de mat dat de andere hand los van de grond komt. Laat je hand weer zacht op de mat landen. Wissel af van hand.

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt