Fitness Vrijdag: bootje varen

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: core (deel 4 en slot).

fitness

Er is iets tegenstrijdigs aan de hand met je buikspieren. Ze zijn er niet om te bewegen, maar juist vooral om beweging te kunnen weerstaan. Met sterke buikspieren zorg je ervoor dat je bovenlichaam beter op zijn plaats blijft.

Ga op de grond zitten en breng rustig je knieën naar je borst met je handen in je knieholtes. Je balanceert nu op je billen en je core zorgt voor de balans. Zodra je in balans bent strek je langzaam je benen uit en als je dat gedaan hebt laat je voorzichtig je handen los. Het is belangrijk dat je niet met je bovenlichaam in elkaar gaat duiken: hou je borst breed en je rug lang. Zoek je iets meer balans? Hou je armen langs je lichaam.

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt