Fitness Vrijdag: staand boek

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: in de houding (deel 4 en slot).

fitness

Een goede golfswing begint niet als je de beweging inzet, maar al daarvoor, als je je klaarmaakt voor de slag en je je positie inneemt. Zonder goede houding kun je een goede swing wel vergeten. Aan de slag dus.

Eigenlijk is dit een staande versie van het open boek. Het onderlichaam en de heupen staan behoorlijk stabiel, de mobiliteit haal je uit je bovenrug. Het is een halve doorzwaai: je opent naar links en naar rechts met je bovenlichaam, je heupen draaien weliswaar niet mee: je moet ze natuurlijk wel aanspannen. Hoe beter je in staat bent je bovenlichaam los van je onderlichaam te laten bewegen hoe meer explosiviteit je in je golfswing krijgt.

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt