Fitness Vrijdag: extended puppy pose

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: in de houding (deel 3).

fitness

Een goede golfswing begint niet als je de beweging inzet, maar al daarvoor, als je je klaarmaakt voor de slag en je je positie inneemt. Zonder goede houding kun je een goede swing wel vergeten. Aan de slag dus.

Een oefening die met name goed is voor je hele rug, eigenlijk voor de hele achterkant van je lichaam. Zelfs de voorkant van je bovenlichaam rek je er wat mee op. Veel mensen buigen hun schouders – bijvoorbeeld tijdens computerwerk – te veel naar voren. Met deze oefening verbeter je ook die houding snel. Ga op handen en knieën zitten, met je handen zover mogelijk naar voren. Net zolang tot je heupen boven je knieën zijn en je armen gestrekt. Duw nu je borstbeen nog wat omlaag en naar voren. Als je last hebt van je knie leg er dan gerust iets zachts onder.

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt