Fitness Vrijdag: warming-up

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: de baan in (1).

fitness

Kleine simpele dingen die makkelijk toepasbaar zijn hebben veel meer impact op je prestatiemogelijkheden dan je in eerste instantie misschien zou denken. Maak er kleine gewoontes van voor je de baan in gaat of zelfs als je al in de baan bent.

Hoe vaak zie je dit (foto 1) niet op de eerste tee? Even een warming-up met twee clubs in je handen? Maar weet je wat? Dat heeft helemaal geen zin. Sterker, je hebt kans om juist geblesseerd te raken. Het lijkt misschien of je zo kracht opbouwt, maar daar is dit helemaal de plaats niet voor: kracht opbouwen doe je in de gym, niet op de eerste tee! Je kunt veel beter (foto 2) met een (omgekeerde) club (of een alignment stick) een paar swings maken. Bouw de snelheid langzaam op en beweeg naar beide kanten. Of je links- of rechtshandig bent, maakt voor het klaarmaken van je lichaam van een rondje golf, helemaal niets uit.

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt