Fitness Vrijdag: Parivrtta Parsvakonasana

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: Yoga.

fitness

Yoga heeft veel positieve effecten. Zowel lichamelijk als mentaal. Mensen denken nog wel eens dat yoga niet voor hun is, of alleen voor een bepaald soort mensen, maar ik zeg altijd: yoga is echt voor iedereen. Misschien zelfs wel juist als je wat stijf bent. Er is geen grens die je per se moet halen. Iedereen heeft zijn eigen mogelijkheden. Werk binnen die grenzen, en langzaam maar zeker zal je deze iets verleggen.

De meest gebruikte term voor deze oefening is revolved side angle pose... veel bewegingen hebben eigenlijk geen Nederlandse vertaling maar parivrtta parsvakonasana is nóg lastiger uit te spreken.

Deze oefening versterkt je beenspieren en zorgt voor mobiliteit in je bovenrug. Voer de hem als volgt uit: ga op beide knieën zitten en beweeg een knie naar voren. Draai vervolgens richting de knie die voor staat. Als variatie kan je ook je knie van de grond af doen. Op deze manier versterk je je beenspieren.

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corn├ę van der Stelt