Banen NL: Golf Amsteldijk

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Scherp uit de startblokken (deel 5 en slot).

amsteldijk

Op de meeste banen kun je rustig in je ronde komen met een vriendelijke par-4 of -5. Er zijn echter ook banen waar er direct veel van je gevraagd wordt, omdat de ronde begint met een par-3 en je dus meteen een voltreffer moet produceren. Was nou maar wel eerst naar de driving range gegaan...

GOLF AMSTELDIJK

PRAKTISCH

9 holes - par 34

Geel: 2434 meter

Rood: 2213 meter

Greenfee: € 27,50 (9 holes)

De Afslag 1

1186 VG Amstelveen

(020) 303 05 10

www.amsteldijk.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Een paar keer per jaar ga ik naar Amsteldijk, om te oefenen op de geweldige faciliteiten van de 9 Werelden van Golf. De Toptracer is zeer waardevol om afstanden per club te bepalen, maar ook de andere werelden zijn zeer goed om aan je techniek te werken. Met een dagkaart kun je onbeperkt ballen pakken. De 9-holesbaan is uitdagend. Wel geheel open, en tussen hole drie en vier en hole acht en negen is het een stukje lopen, al is dat prima te doen.

Geschreven door: richard.kunst, Handicap: 13,7

Amsteldijk heeft een erg mooi complex, waar je een hele dag aan de verschillende trainingsonderdelen kunt besteden. Het restaurant met zijn terras is heerlijk in de zomer, het personeel uitstekend. De 9-holesbaan heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar voelt niet als een echte golfbaan. Lange stukken lopen en de ligging geeft je het gevoel dat je in een weiland speelt. Aan liefde voor het spel en inzet bij deze club geen gebrek, maar de omstandigheden maken de golfbaan wat minder.

Geschreven door: DonnieDos, Handicap: 24

Golfers Magazine zegt:

Als we aan Amsteldijk denken, denken we in eerste instantie aan het enorme oefenterrein, de 9 Werelden van Golf, waar een beetje fanatieke golfer de hele dag bezig kan zijn zonder zelfs maar naar een 'grote baan' te talen. De gigantische driving range, alle hoekjes waar je specifieke onderdelen kunt oefenen, de karren met ballen waar je altijd weer een nieuw emmertje vult... Als je een starttijd hebt geboekt op de 9-holesbaan, dan doe je er goed aan even een alarm te zetten. Je zou de eerste niet zijn die te laat bij de par-3 eerste aankomt!

Clubs & amateurs
  • Leading Courses