Moeilijke dag Nederlanders

Met twee 75's en een 77 hadden Wil Besseling, Daan Huizing en Darius van Driel het lastig op dag twee van het Porsche European Open. Op de Challenge Tour deed Lars van Meijel wel goede zaken.

Moeilijke dag Nederlanders

Zonder Joost Luiten in het veld – die vandaag meldde dat hij de clubs voor onbepaalde tijd in de garage zet – bleven er op dag twee van het Duitse Porsche European Open drie Nederlanders over. Die hadden het in lastige omstandigheden en op een moeilijke baan niet makkelijk.

Besseling is met een gedeeld 8ste plaats (-1) nog steeds de beste landgenoot, al kon hij zijn knappe 68 van gisteren geen goed vervolg geven. De double bogey op zijn openingshole (10) – door een drive in het water – poetste hij meteen weg met twee birdies, maar ook op zeventien, één en twee moest hij een slag inleveren.

Omdat echter het hele veld hard moest werken om een score binnen te brengen, koste de 75 (+3) hem slechts een vijftal plaatsen op het leaderboard. Op -1 heeft Besseling na 36 holes een handvol slagen achterstand op Jordan Smith (-6), die een knappe 68 binnenbracht.

De Engelsman heeft een gaatje van twee slagen op de winnaar van vorige week, Victor Perez (-4).

Ook Daan Huizing kwam vandaag niet verder dan een 75 (twee birdies en vijf bogeys), en leverde hiermee zestien plaatsen in. Maar het veld zit dicht bij elkaar en met een 20ste plaats (par) is er dit weekend nog alles om voor te spelen. Die kans krijgt Darius van Driel niet meer. Door een 77 tuimelde hij naar beneden op het leaderboard en mistte hij de cut op één slag (+5).

Op de Challenge Tour nam Lars van Meijel de omgekeerde route. Met een 64 (-6) stoof hij tachtig plaatsen omhoog op het leaderboard en meldde hij zich halverwege de D+D Real Czech Challenge op de 6de plaats. De eerste negen bleef hij foutloos maar wist hij geen slagen te winnen. Na de turn vielen de birdies echter als rijpe appels uit de boom. Hij maakte er maar liefst 6 voor een back nine in 29 slagen en heeft slechts twee slagen achterstand op de leiders.

Robbie van West leverde met een 71 (+1) wat in maar handhaafde zich op het randje van de top tien (-3). Nordin van Tilburg en en Koen Kouwenaar misten met +11 ruim de cut.

Op de Ladies European Tour kwam ook Pasqualle Coffa op dag twee van het Italiaans Open niet verder dan een 77, al wist ze zich door de 71 van gisteren nog wel net boven de cutlijn (+5) te handhaven. Ze begint de slotdag op +4. Romy Meekers (+17) miste ruim de cut. De leiding is met nog achttien holes te spelen in handen van Lee-Anne Pace, die een slag voorsprong heeft op drie achtervolgers.

Tour
  • Golfsupport