Via Bernardus naar The Open én U.S. Open

Het Dutch Open was al een kwalificatietoernooi voor The Open en nu maakt het kampioenschap ook deel uit van een plaatsingsreeks voor het U.S. Open.

Bernardus

De 102de editie van het Internationaal Kampioenschap wordt van 26 - 29 mei gespeeld op de baan van het Brabantse Bernardus, waar de Zweed Kristoffer Broberg in september 2021 met een score van 23 onder par won.
Het 156 man tellende veld heeft dit voorjaar uitzicht op een zege in een klassieke Europese krachtmeting, maar ook op deelname aan het 150ste Open Championship (14 - 17 juli op St Andrews), en nu ook op een plek in het U.S. Open, dat van 16 - 19 juni op Brookline (bij Boston, Massachusetts) wordt gespeeld.
De beste drie spelers van het Dutch Open die niet op een andere manier zijn geplaatst mogen aan The Open meedoen.
Ook maakt het Dutch Open deel uit van een kwalificatiereeks van vier toernooien. De beste tien van een mini-ranking mogen naar het U.S. Open.
Naast het Dutch Open zijn dat het Brits Masters, het Soudal Belgisch Open en het Porsche Europees Open.

‘Dat is inderdaad goed nieuws’, zegt Daan Slooter, sinds 2004 directeur van het Dutch Open. ‘Ons Open is natuurlijk al een interessant toernooi voor veel spelers. Het is ook leuk dat de Powers that Be in golf daar ook op deze manier hun waardering aan geven.’
‘Het levert onder andere extra media-aandacht op. Het is natuurlijk niet van belang voor de top-50 van de wereldranglijst, want die zijn automatisch geplaatst voor deze twee Majors. Maar wel voor bijvoorbeeld de mannen die 51ste tot en met 150ste op de ranking staan. En wie weet kan een Nederlander succesvol zijn. Spelen in eigen land geeft immers vaak iets extra’s.’

Tour
  • Golfsupport.nl