Banen NL: International Golf Maastricht

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Negen is genoeg (deel 3)

maastricht

Gelukkig mogen we alweer een tijdje op pad, maar toen reizen naar het buitenland lastig was, herontdekten velen reizen in eigen land. Zeker op de banen waar je het buitenland bijna kan ruiken.

PRAKTISCH

18 holes - par 72

Geel: 5599 meter

Rood: 4861 meter

Dousbergweg 100

6216 GC Maastricht

(043) 328 17 40

www.internationalgolfmaastricht.com

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

De Maastrichtse is een typische stadsgolfbaan. Gelegen achter een paar woonwijken en deels op Belgisch grondgebied. Dat laatste is voor bezoekers van buiten vaak een extraatje. De baan is goed verzorgd en heeft sinds de realisatie van de omliggende vakantiewoningen zeker meer allure gekregen. Maar het is niet de topper van Limburg. Voordeel van deze golfbaan is dat elke handicapper er terecht kan en zich kan uitleven.

(Geschreven door: RicardoOffermans, handicap: 18,0)

Deze uitdagende baan ligt in een mooi glooiend gebied met goed te belopen hoogteverschillen. Het onderhoud van de fairways kan wat beter: die zijn hier en daar wat kaal. De greens en tees zijn in orde, maar sommige informatieborden bij de holes zijn behoorlijk verbleekt. Een mooie baan om te spelen en zeker een reisje naar het zuiden van Nederland waard.

(Geschreven door: DopyH, handicap: 13,8)

Golfers Magazine zegt:

Dichter bij de grens zal toch geen baan liggen? We zochten het niet uit, maar het lijkt ons onmogelijk. Dat zou immers betekenen dat er meer banen zijn waar je tijdens je ronde de grens passeert. Tegelijkertijd is het centrum van Maastricht maar een paar goede klappen van de baan verwijderd, alwaar je kunt genieten alsof je in het buitenland bent. Een leuke heuvelachtige baan, waar je even op en neer gaat naar Belgiƫ. En na afloop genieten van de bourgondische gastvrijheid.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses