Banen NL: Wassenaarse Golf Groendael

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Negen is genoeg (deel 3).

groendael

Puriteinen gruwen ervan, maar de trend is onomkeerbaar: golf is meer en meer een sport van negen holes aan het worden. Vooral omdat dat kortere rondje makkelijker in te passen is in een druk bestaan. Dat is goed nieuws voor de banen die slechts negen holes hebben. Hun aantrekkingskracht wordt er alleen maar groter door.

PRAKTISCH

9 holes - par 35

Geel: 2645 meter

Rood: 200 meter

Groenendael 3

2244 BK Wassenaar

(070) 314 40 00

www.groendael.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL

Exclusieve baan, dus wat een geluk als je die mag spelen voor de competitie. Gezien de smalle landingsgebieden, omringd door vele sloten, is het geen baan om ontspannen te lopen met slechts een paar balletjes in de tas. Maar als je vizier op scherp staat, en je bent bezig in een single matchplay, is het echt genieten. Elke hole is dan spannend en uitdagend, risk and reward mogelijk.

(Geschreven door: vos, handicap: 10,0)

Mooie ultracompacte baan met negen uitdagende holes. En dan ligt de uitdaging vooral in het feit dat de fairways smal zijn. Er is geen ruimte voor fouten. De baan is zeker voor deze tijd van het jaar in topconditie, met erg snelle greens. Vanwege het coronavirus ben ik niet in het clubhuis geweest, maar in de baan waren de mensen vriendelijk. Ik liep mee als introducé, maar zou hier zelf niet naartoe gaan. Ik vind de greenfee te hoog voor wat je krijgt.

(Geschreven door: lkrijger, handicap: 16,0)

Golfers Magazine zegt:

Een kleine versie van De Goyer wordt de baan tussen Wassenaar en Den Haag ook wel genoemd. We hebben het vaker gehoord van gasten die Groendael voor het eerst bezochten. Heel gek is dat niet, aangezien beide banen zijn ontworpen door Bruno Steensels. Toch doe je deze bijzondere baan daarmee geen recht. Het heeft een heel eigen karakter met enkele typerende holes en een bijzonder clubhuis. Nee, niet goedkoop. Maar als je de kans een keer krijgt, zeker het overwegen waard.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses