Meer toernooien, meer geld

Het nieuwe seizoen van de eerste divisie van het Europese golf bestaat uit 31 toernooien op drie continenten in 18 verschillende landen. Het Belgisch-Nederlandse kampioenschap wordt van 1 - 4 september gespeeld op Hulencourt.

Hulencourt

Deze dertig jaar oude baan ligt bij de plaats Genappe, tussen Brussel en Charleroi.
De finale van de zogenaamde Road to Mallorca 2022 keert van 3 - 6 november terug naar Club de Golf Alcanada, de baan va de Grand Final van 2019, waar de top-45 van de jaarranglijst speelt om een ​​van de twintig startbewijzen voor het seizoen 2023 van de DP World Tour, de nieuwe naam van de Europese Tour.
Het schema voor 2022 omvat zeven evenementen die ook behoren tot de Sunshine Tour, waaronder een in Tanzania: de Mount Kilimanjaro Classic op het Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate.
Het nieuwe seizoen begint in Zuid-Afrika. Daar wordt van 10 - 13 februari de Dimension Data Pro-Am gespeeld.
Na de zeven wedstrijden in Afrika keert de Challenge Tour terug naar Europa voor het van 5 -8 mei te spelen Spaans Challenge Open.
Jamie Hodges, de chef van de Challenge Tour, zei: "Ik ben ongelooflijk trots om ons schema voor het Road to Mallorca-seizoen 2022 te onthullen, dat het grootste totale prijzengeld heeft sinds de start van de Challenge Tour in 1989.
Er kan in 2022 8,2 miljoen euro worden verdeeld. Dat is twee miljoen meer dan afgelopen seizoen.

Tour
  • Leadingcourses.nl