Gewoon gaan

Het kan niet anders of het Dutch Open gaat door. Organisator TIG Sports gaat ongetwijfeld aan alle eisen van de instanties voldoen.

Beranrdus

Maar de 101ste editie van het Internationaal Open Golfkampioenschap van Nederland, van 16 - 19 september op het Brabantse Bernardus, wordt in tal van opzichten bijzonder. En dat is ook voor toernooidirecteur Daan Slooter merkbaar.
Hij leidde zijn eerste Open al in 2005, maar nu is het allemaal anders. ‘Je kunt het wel een volatiele situatie noemen’, zegt hij. ‘Maar het gaat een mooi kampioenschap worden.’
Slooter wil niet op details rond de spelers die wel of niet komen ingaan, maar als je de serieuze media volgt, dan weet je dat inreisbeperkingen en andere strenge regels een potentieel hoofdpijndossier vormen.
Wie er straks op Bernardus aan de start verschijnt is nog steeds niet helemaal duidelijk en ook de entrylist op de site van de Europese Tour is slechts indicatief.
Tot zaterdagmiddag kunnen spelers zonder boete afzeggen.
Het is wel zeker dat er 156 mannen aan de start verschijnen en het is ook zeker dat er publiek is. Mensen die bijvoorbeeld door KLM en ING worden geïnviteerd en liefhebbers die via de website een kaartje kopen.

Om het Dutch Open mogelijk te maken, is er door de instanties het etiket doorloopevenement op geplakt. Ga je de baan in, dan moet je een bepaalde route volgen. Een soort eenrichtingsverkeer.
Gasten van de sponsoren worden in lounges geplaceerd - we verzinnen het niet - en het tentendorp is nu een soort markt met kramen en kraampjes op de parkeerplaats van Bernardus.
En natuurlijk: je mag alleen naar binnen als je een vaccinatiebewijs kunt laten zien of een recente negatieve pcr-test toont.
Maar een beetje golfliefhebber weet de maatschappij nu zo in elkaar steekt en hij of zij laat zich daardoor vast niet afschrikken.
En dan nog dit: het is eveneens een feit dat Ziggo Sport op alle dagen van het Dutch Open een rechtstreeks verslag verzorgt. Donderdag en vrijdag van 13.30-18.30. Zaterdag en zondag van 13.00-17.30 uur.

Tour
  • Golfers Magazine