Van Meijel en Van Driel nog niet veilig

Na de eerste dag van het toernooi op Tenerife staan de Nederlanders in ieder geval wel aan de goede kant van de streep.

Lars van Meijel

De cut komt vrijdag op de par-71 baan van Adeje rond vier onder par te liggen. De kans daarop is 69 procent.
Darius van Driel was in de openingsronde na tien holes vijf onder, maar daarna maakte hij drie bogeys en kwam op een 69 (-2) it. Daarmee is Van Driel gedeeld 55ste.
Na twee ronden halen de beste 65 plus ties de cut in dit met anderhalf miljoen euro gedoteerde toernooi van de Europese Tour.
Lars van Meijel (foto boven) deed het een slag beter. De Brabander liet vijf birdies en twee bogeys noteren voor een 68 (-3). Hij staat daarmee gedeeld 38ste.
Van Driels kansen op een plaats in het weekeinde worden op bijna zeventig procent geschat; die van Van Meijel op 76 procent.

Leider is de Italiaan Francesco Laporta, de nummer 232 van de wereld. De 30-jarige speler won in 2019 het klassement van de Challenge Tour. Vorig jaar was een tweede plaats in het voorlaatste toernooi van het seizoen, in Dubai, zijn beste resultaat.
Afgelopen week werd Laporta, die een groot deel van zijn jeugd in Zuid-Afrika doorbracht, 33ste op deze baan.
Nu opende hij met een 62, na een eagle en acht birdies. Met negen onder staat hij twee slagen voor op de rest van het veld.
Vorige week won Dean Burmester met -25 op deze baan. De Zuid-Afrikaan bracht nu net als Lars van Meijel een 68 in de boeken.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 15.00 - 18.00 uur rechtstreeks uit