Geen Oranje Zaterdag

Met nog achttien holes te spelen, zijn Joost Luiten en Lars van Meijel de beste Nederlanders. Maar ze staan wel op plaats 55.

Joost Luiten

Met slechts drie spelers uit de top-100 van de wereldranglijst was dit Tenerife Open een uitgelezen kans voor Joost Luiten (foto boven) om heel goede zaken te doen.
Maar na een 72 (+1) op zaterdag bungelde hij zelfs in het dagklassement ergens onderaan. Na vier bogeys op de eerste tien holes volgden nog wel drie birdies op rij, maar met een totaal van zes onder heeft hij een forse achterstand op de koplopers. Zelfs een tiende plaats is alleen mogelijk als de Nederlandse nummer een zondag een topronde op de par-71 baan van Adeje speelt.
Ook Lars van Meijel heeft na drie dagen spelen in dit met anderhalf miljoen euro gedoteerde toernooi van de Europese Tour een totaal van zes onder achter zijn naam. Hij liet zaterdag een 70 (vijf birdies) noteren.
De 74 (drie bogeys als slot) - de op een na slechtste score van de dag - leverde Darius van Driel een totaal van -2 op. Hij staat daarmee gedeeld 76ste.

Na drie ronden gaan de Fin Kalle Samooja en de Duitser Nicolai von Dellingshausen met 17 onder par aan de leiding. Samooja liet zaterdagmiddag een 66 noteren, Von Dellingshausen – leider na dag 2 – een 70.
Samooja werd twee keer tweede op de Europese Tour – na play-offs in Zwitserland in 2019 en op Cyprus in 2020.
Von Dellingshausen eindigde in vijftien optredens op de Europese Tour – hij heeft geen volle kaart – nog nooit in de top-10
Met twintig spelers op vijf slagen of minder van de leiding is het echter nog lang geen gelopen race op Tenerife. Zo staan de winnaars van de laatste twee toernooien - John Catlin en Garrick Higgo - op slechts drie strokes van de twee koplopers.
Ziggo Sport Golf zendt de laatste ronde zondag van 13.30 – 19.00 uur uit.
Stand na 54 holes en vanaf 9.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl