Rose temt Augusta

Met een 65, zijn beste score in 59 ronden op Augusta National, nam de Engelsman de leiding op een dag waarop de baan zijn tanden liet zien.

Rose en caddie

‘Er was geen paniek, maar het ging op de eerste holes niet de goede kant op’, zei de 40-jarige Justin Rose na zijn ronde. Hij was twee boven na zeven holes, maar speelde de laatste elf holes in negen onder. Voor de back nine had Rose slechts dertig slagen nodig.
Hij heeft vier slagen voorsprong op de naaste achtervolgers, Brian Harman uit de VS en de Japanner Hideki Matsuyama.
Het is de negentiende keer dat Rose in een wedstrijd van de PGA Tour na dag 1 aan de leiding gaat. Maar in de voorgaande achttien keren won hij slechts twee keer.
In vijftien voorgaande Masters ging Rose drie keer na de eerste achttien holes aan kop: in 2004, 2005 en 2006. Hij werd vervolgens 20ste, tweede en 35ste.
De beste kans op een Groene Blazer verspeelde Justin Rose in 2017. Hij had op de laatste green een putt van twee meter voor de zege. Uiteindelijk verloor Rose in een play-off van Sergio Garcia.
Op zich was het een wonder dat Justin Rose zo laag ging. De course was bikkelhard - firm and fast, zoals dat zo mooi heet - en dat werd vertaald in een gemiddelde score van 74,523. In The Masters van november 2020 was dat 71,423.
Geen wonder dat slechts twaalf van de 88 deelnemers onder par bleven.
Titelverdediger Dustin Johnson ging in 74 slagen rond. Daarmee is hij gedeeld 30ste. Justin Thomas liet een 73 noteren, de kersverse vader Jon Rahm een 72 en Jordan Spieth een keurige 71.
Maar voor Rory McIlroy - die ook nog eens zijn vader raakte op zeven - en DeChambeau was een 76 weggelegd. Hun eerste taak is het halen van de cut, want ze staat nu zestigste. In dit kampioenschap plaatsen de beste zestig spelers plus ties zich voor het weekeinde.
En dat nog dit: nog een Engels succesje. Tommy Fleetwood maakte met een ijzer-9 de 23ste ace in de geschiedenis op zestien.
Ziggo Sport Golf zendt vanaf ongeveer 15.30 uur rechtstreeks uit met de featured groups Lowry/Rose/Kuchar en Mickelson/Fleetwood/Scheffler. Het volledige live-verslag start om 21.00 uur en duurt tot ongeveer 1.30 uur.
Vanaf 14.00 uur Live Scoring via website The Masters

Tour
  • ProShots