Het herstel van Luiten

Met een mooi slot redde Joost Luiten het in het bescheiden Magical Kenya Open. Ook Lars van Meijel en Darius van Driel plaatsten zich voor het weekeinde, maar Wil Besseling en Daan Huizing kregen een tegenvaller te verwerken.

Joost Luiten

Met nog vier holes te spelen op de baan de Karen Country Club bij de Keniaanse hoofdstad zag het er somber uit voor Joost Luiten. De zesvoudige winnaar op de Europese Tour leek in het zwak bezette toernooi voor de tweede achtereenvolgende week de cut te missen.
Maar met vier birdies op rij als fraai slot kwam Luiten op een 69 (-2) en een totaal van 139, drie onder par, uit. Daarmee bezet hij halverwege het met een miljoen dollar gedoteerde toernooi op de gedeelde 44ste plaats.
Joost Luiten is niet de hoogst geplaatste Nederlander. Lars van Meijel voegde aan de 68 van donderdag een 69 (vier birdies) toe. Hij staat na 36 holes met een totaal van vijf onder 24ste.
De cut viel op de al in de jaren dertig van de vorige eeuw aangelegde course op 140, twee onder par. Aan die eis voldeed Darius van Driel na een 71 (drie birdies) nét. Hij is met nog 36 holes te spelen 59ste.
Daan Huizing (71 voor -1) en Wil Besseling (69 ook voor -1) redden het niet in Kenia. De Noord-Hollander begon flitsend met drie birdies en eindigde er met nog eens twee, maar het was niet genoeg.

Kalle Samooja en Scott Hend voeren de ranglijst met een score van 131 (-11) aan. De Fin ging vrijdag in 66 slagen rond en de gepokt en gemazelde Australiër had voor zijn tweede ronde niet meer dan 64 strokes nodig.
De nummer een na de openingsronde, Benjamin Hébert, zakte door een 72 naar de twaalfde plaats
Helaas wordt ook de derde ronde niet rechtstreeks uitgezonden, maar wat er nu exact aan de hand is in Nairobi, wordt maar niet duidelijk, ook niet in de nieuwste mededeling aan de tv-maatschappijen.
‘Unfortunately we are still facing logistical difficulties beyond our control and as such we will be unable to deliver live world feed coverage of the third day of the Magical Kenya Open presented by Johnnie Walker on Saturday 20th March 2021. In cooperation with the local and national authorities we are continually working to resolve the situation as soon as possible, and hope to be in a position to deliver live coverage to you for the final day of the tournament.’
Er worden wel opnamen gemaakt en er worden ook samenvattingen van dag 3 en 4 vervaardigd.
Stand na 36 holes en vanaf zaterdag 8.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl