Annika voorzitter IGF

De International Golf Federation Board heeft tijdens een virtuele vergadering Annika Sorenstam tot nieuwe voorzitter benoemd.
Annika Sorenstam

De IGF is als overkoepelend orgaan in feite de organisator van de Olympische golfkampioenschappen. Daarnaast behoren de twee WK’s voor landenteams tot het takenpakket.
Voor zijn presentatie over een update van de Spelen in 2021 in Tokio bedankte de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Thomas Bach, de vertrekkende IGF-president Peter Dawson voor zijn tien jaar leiderschap.
Dawson, voormalig secretary van de R&A, deelde mee dat hij geen herbenoeming wil wanneer zijn huidige termijn van twee jaar aan het eind deze maand afloopt.
In het licht van het besluit van Dawson heeft het IGF-bestuur de Zweedse Annika Sorenstam gekozen tot de IGF-president. Zij aanvaardt haar functie met ingang van 1 januari 2021.
‘Mijn dank gaat uit naar zoveel mensen in golf en in de Olympische familie voor hun steun in de afgelopen tien jaar’, zei Dawson. ‘Hun hulp en goodwill zijn van onschatbare waarde geweest. Ik wens mijn opvolger, Annika Sorenstam, veel succes. De IGF kan niet in betere handen zijn.’
Annika Sorenstam won wereldwijd 92 toernooien, waaronder tien Majors. Daarmee is ze de beste Europese golfster ooit.

Laatste nieuws