Voorzichtig begin in Portugal

De Oranje-spelers vervulden bepaald geen hoofdrol op dag een van het Portugal Masters.
Wil Besseling

Op een dag dat birdies in de uitverkoop waren, leek het wel of de Nederlanders hun geld op zak hielden. Het vijftal moet vrijdag zijn best doen om in ieder geval de cut te halen op de Victoria Course bij Vilamoura, en van de golfparels van de Algarve.
Leider Liam Johnston uit Schotland maakte tien birdies om tot een mooie 61 te komen. Ons kwintet kwam gezamenlijk tot dertien stuks.
Wil Besseling was donderdag, zoals vaak de laatste weken, de beste van de Nederlandse spelers. De Noord-Hollander (foto boven) liet vier birdies en drie bogeys voor een 70 noteren. Daarmee staat hij onder de virtuele cut line.
Lars van Meijel en een opnieuw niet imponerende Joost Luiten kregen een 71 (gelijk par) achter hun naam en zij hebben de kans op kwalificatie nog wel geheel in eigen hand.
Daan Huizing staat na achttien holes op +2 (73). Hij maakte een zeer dure triple bogey op de par-4 achttiende.
Ook Darius van Driel had een big number op zijn kaart: een 8 op de par-5 achtste. Hij kwam, als een van de late starters, met een 77 op zijn kaart binnen.
Sinds het toernooi hier in 2007 zijn eerste editie beleefde, weet iedereen dat je op de vlakke par-71 baan, met zijn brede fairways en grote greens, laag moet gaan.
Het was op Victoria, een ontwerp van Arnold Palmer, dat Oliver Fisher in 2018 de eerste speler was die in een wedstrijd van de Europese Tour een 59 liet noteren.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 12.00-14.00 en van 15.00-18.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en vanaf vrijdag 9.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Laatste nieuws