DJ in controle

Met nog achttien holes te spelen, is Dustin Johnson vijf slagen los van het veld en heeft hij zijn eerste FedEx Cup voor het grijpen.
DJ in controle

Dustin Johnson heeft er een handje van om golf heel makkelijk te laten lijken, maar de eerste twee ronden van het Tour Championship ging het niet zo soepel als normaal. De nummer 1 van de wereld begon de seizoensfinale met twee slagen voorsprong op Jon Rahm, maar die was hij vrijdag al kwijt. En na een 70 op zaterdag stonden er maar liefst zeven spelers binnen vier slagen.

Op dag drie had DJ het lek echter boven. 'Mijn swing was prima, maar ik stond net iets te ver van de bal. Ik sloeg mijn drives iets van de teen en dan is het lastig om een fade te slaan. En als je de bal niet op de fairway slaat, wordt het spel een stuk lastiger.'

De simpele aanpassing resulteerde op zondag in een 64 (-6) op zondag – de laagste ronde van de week – en met een totaal van -19 heeft hij een handvol slagen voorsprong op Xander Shauffele (67) en Justin Thomas (66). Jon Rahm (66) volgt op -13 en Collin Morikawa (67) maakt de top vijf vol (-12).

Dustin Johnson heeft het dus volledig in eigen hand en het moet gek lopen als hij over achttien holes niet met de FedEx Cup in zijn handen staat – voor het eerst. 'Die wil ik graag op mijn erelijst hebben', geeft hij toe. Het zou zijn derde overwinning van het seizoen zijn en de 23ste in zijn carrière.

Eerst moet hij echter nog achttien holes drives van driehonderd meter slaan, ijzers naast de vlag leggen en puttjes maken... onderwijl over de fairway sjokkend alsof het totaal geen moeite kost.

'Ik voel me comfortabel in deze situatie', zegt hij schouderophalend. 'Ik ga gewoon de baan in en focus me op het maken van de laagste score die ik kan.'

Simpel.

Leaderboard

Laatste nieuws