GM5: Seve, St Andrews en de beste ijzers

Corona of geen corona, we hebben ook deze maand weer een heerlijke Golfers Magazine in elkaar gedraaid... al zeggen we het zelf. Hij ligt vandaag of morgen in de winkel of op de deurmat.
GM5: Seve, St Andrews en de beste ijzers

In Golfers Magazine 5 lees je onder andere de onderstaande verhalen.

De grote Seve Ballesteros werkte op het strand van Pedreña eindeloos aan zijn spel en hij won zijn eerste wedstrijd op de duinbaan van de Kennemer Golf & Country Club. Wij maken het cirkeltje rond door met de headpro Hiddo Uhlenbeck naar het Zandvoortse strand te gaan voor de ultieme bunkerinstructie.

Hij verloor zijn swing en een fortuin en had zomaar ook zijn verstand kunnen verliezen. Maar Henrik Olof Stenson wist uit het diepe dal te klauteren en een van de meest opmerkelijke Open Championships ooit te winnen. Hij heeft zijn plek in de golfgeschiedenis verovert, maar zelfs op 43-jarige leeftijd is hij op jacht naar meer.

Elke golfer weet dat hij één keer in zijn leven naar St Andrews moet om The Old Course te spelen. Maar zo'n pelgrimstoch is toch ingewikkeld en onbetaalbaar? Dat valt mee. We laten je stap voor stap zien hoe je deze droom kunt laten uitkomen. Licht het thuisfront maar alvast in dat je even weg bent...

Om goed te scoren moet je ijzers in de tas hebben die bij jouw swing passen. Is dat voor jou een players iron, game-improver of heb je nog meer hulp nodig? In deze test vergelijken we 28 topijzers van 2020. Je zoektocht naar de perfect set begint hier.

Het coronavirus heeft ook zijn invloed op golf en onze sport zal er de komende tijd heel anders uitzien – van het laagste tot het hoogste niveau. We zetten de gevolgen van Covid-19 op een rij.

Ook in 2020 verkozen golfers de Koninklijke Haagsche tot de beste baan van Nederland. Geen gekke keuze. Voor absolute topbanen hoef je echt de grens niet over. Wassenaar is ver genoeg. Wij gingen op bezoek en ontdekten weer waarom deze baan hoog op de bucketlist van elke golfliefhebber hoort te staan.

In dit tweede deel van Golf On The Wild Side staat de Al Besselink centraal. De lange blonde Hollander was niet vies van een weddenschap en hield zich met een fraaie swing, uitstekend kort spel en een instelling die op het randje van de eerlijkheid balanceerde, prima staande op de PGA Tour van halverwege de vorige eeuw. 

'Ik ben liever dood dan tweede', aldus de bloedfanatieke golfer, politieagent en DJ Rob van Someren. We vroegen hem naar zijn eerste keer, grootste frustratie en droomflight. 'Tiger en Michiel Romein van Jiskefet lijkt me wel een leuke combinatie. En natuurlijk speelt mijn vrouw dan ook mee.'

Noa en Fleur van Beek zijn pas veertien en zestien jaar jong, maar ze weten heel zeker dat ze de golftop willen halen en werken daar elke dag keihard voor. 'Wie van ons twee het beste wordt, merken we vanzelf.' Een openhartig interview.

Spikeloze golfschoenen hebben de laatste jaren een enorme vlucht genomen en als we de nieuwe modellen op een rij zetten, snappen we heel goed waarom. Ze zijn comfortabeler dan ooit en bieden extreem veel grip. Dit zijn onze favorieten van 2020.

Heb jij in de tas nog plek voor een nieuwe Ping putter of doos Titleist ballen? Of ga je liever gratis op reis met Pin High? En wat dacht je van een dinerbon of cadeaucheque? We hebben in GM5 een leuke zomerquiz met prachtige prijzen.

Wil je Golfers Magazine elke maand automatisch op je deurmat? Klik hier voor een abonnement.

Laatste nieuws