Simpson weer helemaal terug

Webb Simpson is een familiemens. In 2018 won hij op moederdag The Players en nu hield hij op vaderdag een grote groep concurrenten op afstand in de RBC Herritage.

Simpson weer helemaal terug

Drie jaar geleden was de U.S. Open kampioen van 2012 de aansluiting met de wereldtop verloren en moest hij grote evenementen als de Ryder Cup en het Tour Championship aan zich voorbij laten gaan. Dat beviel hem niet en hij ging keihard aan de slag met elke onderdeel van de zijn.

Dit jaar won Webb Simpson twee toernooien – in februari het Waste Management Phoenix Open en nu dus de RBC Heritage – en nu staat hij weer in de top-5 van de wereld. Missie geslaagd. 

Door de storm van de vorige dag speelde het korte Harbour zachter dan normaal en de vele kanshebbers maakten er een birdiefestijn van. Op een gegeven moment stonden er maar liefst zeven spelers aan kop.

Simpson moest in de achtervolging op onder andere Abraham Ancer (een 65 voor -21), Daniel Berger (een 65 voor -20) en Tyrrell Hatton (een 66 voor -20) en op de tweede negen viel het kwartje zijn kant op.

Hij maakte birdies op vijf van zijn laatste zeven holes, wat hem een 64 (-7) en een totaalscore van -22 opleverde. Dat was genoeg voor zijn zevende overwinning op de PGA Tour en zijn tweede van het – door de drie maanden pauze nog zo korte – seizoen.

Simpson had voor vaderdag een gele polo aangedaan, de favoriete kleur van zijn in 2017 overleden vader... en laat geel nou toevallig heel goed kleuren met het rode tartan jasje dat de winnaar van de RBC Heritage om zijn schouders krijgt.

'Hij had vandaag geweldig gevonden', aldus de winnaar.

Leaderboard

Tour
  • Getty Images