Varner III nu alleen aan kop

Waar Justin Rose zijn uitstekende eerste ronde geen vervolg kon geven, hield Harold Varner III stand. Halverwege de Charles Schwab Challenge gaat de Amerikaan alleen aan de leiding.

varner

De voorsprong voor Varner is niet groot, maar met -11 hoeft hij na 36 holes niemand naast zich te dulden bij het ingaan van het weekend.

Varner, die nog nooit won op de PGA Tour, kon op de tweede dag van het toernooi in Texas maar heel kort van zijn koppositie genieten. Op de eerste hole van de dag (de par-4 tiende) liep hij direct tegen een triple bogey aan, maar het koste Varner weinig moeite om van die klap te herstellen. 'Als ik een triple op de laatste had gemaakt, had dat hetzelfde resultaat opgeleverd, al is het natuurlijk niet het begin dat je voor ogen hebt. Je kan alleen niet in het verleden blijven hangen en dus kon ik snel doorgaan met waar ik mee bezig was, goed spelen en birdies maken.'

Dat deed Varner dan ook vol overgave. Hij leverde weliswaar nog een slag in op de par-4 achttiende, daar tegenover stonden maar liefst acht birdies en dat was goed voor een ronde in 66 slagen en een score halverwege de wedstrijd van -11.

Met dat totaal heeft de 29-jarige man uit Ohio precies één slag voorsprong op Jordan Spieth. De voormalig nummer 1 van de wereld speelde ouderwets goed en leek op weg naar de koppositie, maar zag die ambitie -vooral dankzij een dubbel bogey na een vierputt op hole 3 - voorlopig niet waar worden. Net als Varner herstelde Spieth zich echter sterk en met -10 - dezelfde score als Dechambeau - heeft hij zijn landgenoot nog goed in zicht.

Slachtoffers waren er ook te betreuren in de eerste wedstrijd na de langdurige onderbreking door de coronacrisis. Niet 's werelds nummer 1; Rory McIlroy mengde zich met een 63 en een totaal van -9, nadrukkelijk in de strijd, maar onder meer Dustin Johnson, Jon Rahm, Rickie Fowler, Phil Mickelson en titelverdediger Kevin Na konden na twee dagen al door naar de volgende speelstad, allen misten de cut.

Leaderboard

Tour
  • Getty Images