Luiten wint op virtuele Old Course

Twee maanden na zijn laatste competitieve ronde, in Qatar, was de Nederlandse nummer een winnaar van de eerste wedstrijd van de BMW Indoor Invitational powered by TrackMan.

Luiten virtueel

Joost Luiten speelde de Old Course van St Andrews in 66 slagen (-6)  en hij ontving een cheque ter waarde van tienduizend euro.

(Op de foto boven speelt Luiten ook een virtuele ronde, maar niet op de Old Course)

De Rotterdammer maakte drie birdies op de eerste negen en vier na de turn. De enige bogey van de ronde moest op de par-4 achttiende worden opgeschreven.

Net als tienduizenden golfers voor hem, in eeuwen van golf op de Old Course, maakte Joost Luiten geen up-and-down vanuit de Valley of Sin.

De helft van het bedrag gaat naar zijn eigen Joost Luiten Foundation en de andere helft is bestemd voor het werk van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum, te gebruiken in de strijd tegen het corona-virus.

De Fransman Damien Perried werd met 68 slagen tweede. Wil Besseling maakte het Nederlandse succes compleet door samen met de Pool Adrian Meronk beslag te leggen op plek drie. Beiden lieten een 69 noteren.

Volgende week zaterdag staat de tweede wedstrijd op het programma, op Royal Portrush, de baan van het onvergetelijke Open Championship van 2019.

Daarna is het de beurt aan de virtuele versies van Golfclub München Eichenried (23 mei),  Real Club Valderrama (30 mei) en de West Course van Wentworth (6 juni)

Klik hier voor beelden van de eerste wedstrijd

Eindstand

 

 

Tour
  • Europese Tour