Weer live golf op Ziggo Sport

Op zondag 17 mei wordt op de Seminole Country Club, in het zuiden van Florida, de TaylorMade Driving Relief gehouden.

Rory McIlroy

Rory McIlroy (foto boven), tweevoudig FedExCup-kampioen, en tevens de nummer een van de wereldranglijst, neemt het in deze match voor het goede doel samen met Dustin Johnson, winnaar van twintig toernooien op de PGA Tour, op tegen Rickie Fowler en het jonge talent Matthew Wolf.

Ziggo Sport Golf zendt het duel op 17 mei van 20.00 uur tot ongeveer 24.00 uur rechtstreeks uit. Het is voor het eerst sinds dag een van het Players Championship, op 12 maart, dat de sportzender live golf kan aanbieden.

Bij het spelen van de match worden strikte richtlijnen voor bijvoorbeeld  ‘sociale afstanden’ gevolgd en neemt men ook andere maatregelen om de gezondheid en de veiligheid van de spelers, de productieploeg en anderen ter plaatse te helpen beschermen.

Het is een 18-holes skins game, waarbij team van McIlroy / Johnson speelt voor de American Nurses Foundation en het team Fowler / Wolff voor de CDC Foundation.

De Seminole Golf Club, gelegen in Juno Beach, is een schitterend uit 1929 stammend ontwerp van de Schotse grootmeester Donald Ross.

Het buitengewoon exclusieve Seminole is een van Amerika's meest fameuze golfclubs en het is de allereerste keer dat er een wedstrijd wordt gespeeld die rechtstreeks – wereldwijd – wordt uitgezonden. Er worden overigens geen toeschouwers toegelaten op de aan de Atlantische Oceaan gelegen baan.

Als alles gaat zoals het moet gaan, wordt het seizoen 2020 van de PGA Tour van 11 – 14 juni hervat met de Charles Schwab Challenge in Texas – zonder toeschouwers. Dat toernooi wordt vier dagen lang rechtstreeks door Ziggo Sport uitgezonden.

Wanneer het seizoen van de Europese Tour een herstart krijgt, is nog niet duidelijk. Vooralsnog is het Brits Masters (30 juli – 2 augustus) het eerstvolgende toernooi. Als dat het geval is, dan zal Ziggo Sport alle vier de dagen live verslag doen.

Tour
  • Golfsupport.nl