Top-5 voor Van Dam down-under

Amateur zet alle professionals in de schaduw

anne van dam

De Nederlandse nummer 1 kwam op de slotdag niet verder dan een ronde level par. Na drie rondes onder par, en twee opeenvolgende 68's, lukte het de in Amerika woonachtige Van Dam niet om nog een score 'in het rood' binnen te brengen.

De vijfvoudig winnares op de LET eindigde na vier rondes op een score van -10. Goed voor een vijfde plaats en haar achtste top-10 finish, maar wel op ruime achterstand van de winnares die op -22 eindigde.

Alle ogen waren na afloop van het Geoff King Motors Australian Ladies Classic dan ook gericht op Stephanie Kyriacou. De 19-jarige amateur wist niet alleen beslag te leggen op de overwinning, ze deed dat met ongekende overmacht. Het verschil tussen de nummer 92 van de World Amateur Ranking en de eerste professional bedroeg maar liefst acht slagen.

'Alles viel mijn kant op vandaag, ik kan het bijna niet geloven', reageerde Kyriacou na afloop van haar afgetekende zege. Of dit daarmee ook direct haar laatste wedstrijd als amateur was, wist ze echter nog niet: 'Ik ga maar een met mijn vader overleggen wat mijn volgende stap is.'

De Belgische Manon de Roey eindigde ook in de top-10. De Antwerpse eindigde voor de vijfde keer in haar loopbaan in de top-10 en opvallend genoeg voor de derde keer op de negende stek.

Einduitslag

Tour
  • Ladies European Tour / Tristan Jones