Interview: Darius van Driel

Op het KLM Open laat Van Driel verstek gaan voor zijn Challenge Tour ranking, maar de kans op de World Cup laat hij niet lopen

Nederland wordt eind november bij de World Cup vertegenwoordigd door Nederlands nummer 1 Joost Luiten, én Darius van Driel, zo liet deze via Facebook weten.

'Na de Rolex Trophy kreeg ik een belletje van Joost of ik mee wilde doen eind november aan de World Cup in Australie. Ja natuurlijk doe ik daar graag aan mee...dat had ik aan het begin van het seizoen niet durven dromen nee', reageerde hij kort na zijn geplaatste bericht via de telefoon.

Van Driel is bezig aan een goed debuutseizoen. De 27-jarige speler van Noordwijk behaalde vier top-10 plaatsen, eindigde één keer als runner-up, en staat op de Order of Merit vooralsnog op een buitengewoon keurige 29ste plaats. Maar daarmee is de ambitieuze Van Driel er nog niet. 

'Ik sta er goed voor, maar er komen nog veel - en zware - weken aan. Ik ben van plan alle wedstrijden mee te doen, dus dat zijn nog acht wedstrijden van de Challenge Tour. Ik hoop dat ik dan voldoende gestegen ben om Qualifying School te ontlopen en daarna als kers op de taart de World Cup samen met Joost te spelen.'

Darius van Driel slaat het KLM Open over. Zijn ranking gaat voor. | © Golfsupport

Van Driel zet alles op zijn ranking van de Challenge Tour en slaat daarmee heel bewust het KLM Open van volgende week over, ook al werd eerder aangekondigd dat hij een van de wildcards had ontvangen.

'Ik zou graag in Nederland spelen, maar net als vorig jaar sla ik het KLM Open over. Toen deed ik dat voor mijn ranking op de Alps Tour, nu voor mijn ranking op de Challenge Tour. En vorig jaar pakte dat goed uit...hopelijk dit jaar weer', haalt Van Driel zijn promotie naar de Challenge Tour in herinnering.



Voor het echter de week van het KLM Open is, staat deze week het toernooi van de Challenge Tour in Bretagne op het programma. De fraaie kustbaan van Pleneuf Val André is deze week het toneel van het Cordon Golf Open en Van Driel acht zichzelf er niet kansloos.

'Het is een baan met hele mooie uitzichten, maar vooral ook een baan waar spelers die recht slaan in het voordeel zijn. Als je een bal wegslaat is hij ook echt weg is.' Lachend: 'Ik probeer ook deze week bij die spelers te horen.' 

Dan, serieus: 'Het is en blijft zaak - hoe ik er nu ook voor sta - om goed te blijven spelen. Dan weet je aan het eind van het seizoen of het genoeg is.'