Pro's verschillende keren verslagen bij Beat the Pro

De eerste dag van het KLM Open was ook de eerste dag van Beat the Pro. Er waren veel positieve reacties en een paar successen.

De eerste dag van het KLM Open was ook de eerste dag van Beat the Pro. Er waren veel positieve reacties en een paar successen.De zin 'Oh, ik heb me toch slecht geslapen', was een veel gehoorde bij de tent waar de deelnemers aan Beat the Pro zich moesten melden. De zenuwen speelde menig deelnemer parten, en enkelen gingen er ook echt aan ten onder. David Horsey kon nog maar net bukken toen hij op de tee van vijftien bijna werd geraakt door een veel te harde geraakte bal. Een van de eerste deelneemsters van de dag topte de bal direct in de hoge rough, en werd enkele uren later op die plek gevolgd door niemand minder dan feyenoordspits Dirk Kuyt.

Maar goede slagen waren er ook. En enkelen waren zelfs héél goed.

Al in de ochtend werden de professionals voor het eerst verslagen. De Belg Jochem Sueters was de eerste ‘winnaar’ in Beat The Pro. De 29-jarige golfliefhebber met handicap 5.9 deed het beter dan Tommy Fleetwood, Mikko Ilonen en Maarten Lafeber.Sueters sloeg de bal op slechts één meter van de pin. Daarmee troefde de uit Tremelo afkomstige Belg drie gelouterde professionals af. Die namen hun ‘nederlaag’ sportief op. In de eerste zeven flights van de eerste ronde was het de amateur niet gelukt om de beste bal op hole 14 te slaan. Maar in flight nummer acht was het dus wel raak. Sueters won met zijn prestatie twee KLM-vliegtickets naar een Europese bestemming en ‘eeuwige’ roem.

Hij was niet de enige. De dertienjarige Benjamin Reuter troefde zijn flightgenoten af, net als Rocchus Bakker, die na afloop nog nauwelijks kon geloven wat hem was overkomen.

'Ik ben hier lid, ken de hole, maar toch was ik stiknerveus voor deze slag. Raar toch? Een slag die je zo vaak doet en dan kan je er ineens niet van slapen. Maar ik raakte hem goed en had al snel door dat het wel eens héél goed zou kunnen zijn. Dat bleek: de bal stopte pas op een meter van de hole. Ja...dit gaan we wel even vieren'.

Vrijdag is er geen Beat the Pro, maar zaterdag wel. Nog geen startbewijs? Dan kan je terecht in de slagkooi van Dutch Golf Systems vlak achter de tee van hole 14 op The Dutch. Niet alleen kan je de hole daar op de simulator spelen; je maakt ook kan je alsnog te plaatsen voor het event op zaterdag.

 (Foto: Golfsupport)