Drie dagen 'Beat the Pro' op KLM Open

KLM Open. Beat the Pro.

Het succesvolle Beat the Pro, dat vorig jaar werd geïntroduceerd tijdens het KLM Open, krijgt er in 2017 een derde dag bij. Dat betekent meer kans voor de amateurs, die het aandurven om op hole 14 de spelers van de European Tour uit te dagen.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag mogen amateurs tijdens het KLM Open op hole 14 (par-3) tegelijk met de pro’s één bal slaan. Na elke flight slaat een amateur af in de tot arena omgebouwde hole. De amateurs die hun bal dichter bij de vlag slaan dan alle tourspelers in die flight, vallen in de prijzen.                

Speciaal voor Beat the Pro wordt hole 14 van The Dutch omgebouwd tot een stadion met tribunes die de hele hole omringen. Afslaan in een tot de nok toe gevuld stadion maakt de uitdaging voor de amateurs nog groter.

Het KLM Open had in 2016 de zelfbedachte primeur van Beat the Pro op de European Tour op twee van de vier toernooidagen. Het vernieuwende concept werd enthousiast ontvangen door de amateurs, de Tourspelers en het publiek.

In 2016 deden 80 amateurs mee. Vier van hen én voormalig Tourspeler Robert-Jan Derksen slaagden erin de bal daadwerkelijk dichter bij de vlag te slaan dan alle gelouterde professionals in hun flight. Beelden van de par-3 14e hole op het KLM Open gingen de hele wereld over.

Vanwege het doorslaande succes van vorig jaar heeft de European Tour ingestemd met het verzoek om Beat the Pro ook op vrijdag te laten plaatsvinden. KLM Open-toernooidirecteur, Daan Slooter: ‘Na ruggespraak met de Tourspelers bleek het enthousiasme voor dit idee groot. De spelers vinden het allesbehalve hinderlijk dat op één hole een amateur komt meespelen. Sterker nog: ze vinden het heel leuk, zelfs op de dag dat elke slag voor de cut telt’, aldus Slooter.

Binnenkort wordt bekendgemaakt hoe amateurgolfers zich kunnen kwalificeren voor deelname aan Beat the Pro.

www.klmopen.nl

(persbericht, Foto's: Golfsupport)