First Stage eindstation

Geen van de drie Nederlanders die in Golf d'Hardelot meededen aan de First Qualifying Stage van de Qualifying School redde het.

Geen van de drie Nederlanders die in Golf d'Hardelot meededen aan de First Qualifying Stage van de Qualifying School redde het. Ruben van Uden, Lars Keunen en Rob van de Vin kwamen ruim te kort.

Er plaatsten zich in Frankrijk 26 spelers voor de Second Stage van de golfmarathon die uiteindelijk naar een tourkaart moet leiden. Level par was voldoende om de droom in leven te houden.

Van Uden speelde een fatsoenlijk 'weekend' (69-71), maar het wat niet voldoende om zijn matige start (73-74) goed te maken. Hij had voor de 72 holes 287 slagen nodig (+3), wat er uiteindelijk drie teveel waren. Amateur Lars Keunen strandde na vier ronden op +7, terwijl Rob van de Vin de cut na de derde ronde niet overleefde.

In november wordt de Second Stage gespeeld – waarvoor Michael Kraaij, Taco Remkes en de amateur Nicholas Smits zich hebben geplaatst – gevolgd door de zesdaagse finale.

Leaderboard