Van Meijel op koers

De laatste wedstrijden van First Stage van Qualifying School zijn halverwege.

Met nog 36 holes te gaan ligt Lars van Meijel in Italie op schema om zich te plaatsen voor Second Stage. Hij is wel de enige landgenoot die er goed genoeg voor staat.

In het Italiaanse Bogogno hebben Max Albertus, Maarten Bosch, Rowin Caron en Dylan Boshart op de derde dag een hele goede ronde nodig om uberhaupt door te mogen en niet al direct de cut - en daarmee de kansen op een kaart - te missen.

Robbie van West staat  na een 70 op de tweede dag (zeven slagen beter dan op dag 1) wel aan de goede kant van de cutline, maar is nog wel ver verwijderd van de top-25 die na vier dagen door mag naar Second Stage.

Alleen Lars van Meijel staat aan de goede kant van die grens, maar ook voor de Brabander is de strijd nog niet gestreden. Van Meijel staat met een totaal van drie onder par gedeeld zestiende.

Leaderboard

In Engeland herstelde de enige Nederlander in het veld, Xavier Ruiz Fonhof, zich weliswaar iets van zijn dramatische eerste ronde, maar zijn 77 hielp hem weinig in het algemeen klassement. Met een score van +13 halverwege heeft de Hagenees een heel goede derde ronde wil hij zijn avontuur op Qualifying School niet nu al zien stranden.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)