Van Meijel stijgt door

Lars van Meijel volop in de race voor plaatsing Second Stage

Na een uitstekende 68 in de derde ronde van Stage 1 heeft Lars van Meijel plaatsing voor Second Stage voor het grijpen.

De weg naar een tourkaart is nog lang, maar de Brabander ligt vooralsnog op koers in Italie waar hij zich eerst door First Stage moet zien te spelen. De 22-jarige aankomend professional speelde vooral op de front nine sterk (vijf birdies) en kon de ene bogey op de back nine (par-5 veertiende) prima hebben zonder zijn goede klassering teniet te doen. Als gedeeld vierde staat hij ruim aan de goede kant van de score.

Ook Robbie van West mag zijn droom op plaatsing voor Second Stage nog even koesteren. De speler van de Pro Golf Tour staat na 54 holes op +4 en de gedeeld 55ste plaats en heeft dus een hele lage laatste ronde nodig om zich nog naar de top-25 en Second Stage te spelen.

Voor de overige landgenoten die deze week in actie kwamen, moet de droom op de Europese Tour te spelen minstens een jaar in de kast. Maarten Bosch kwam een slag tekort om door te mogen (+7), Dylan Boshart gebruikte vier slagen teveel (+10), terwijl Max Albertus met +13 nog meer toe moest geven op de cutline.

In Engeland eindigde het avontuur ook voor Xavier Ruiz Fonhof. De Hagenees opende desastreus met een ronde in tachtig slagen, verbeterde zich de tweede dag met een 77 iets, en deed dat op de derde dag (75). Het bleef echter ruim onvoldoende om door te mogen.

Leaderboard Italie

Leaderboard Engeland

(Foto: Golfsupport)