Lafeber op rand top-10

Maarten Lafeber, Taco Remkes en Van Driel halen weekend in Italie.

Het veld zit dicht bij elkaar bij de laatste wedstrijd van de Challenge Tour op Europese bodem van dit seizoen. De vier koplopers staan op -8, Maarten Lafeber staat met -3 op de vijftiende plaats en met +1 haalde je nog nipt de cut.

Voor de Nederlandse routinier moet het deze week gebeuren. De laatste wedstrijden staan slechts open voor een beperkt veld en op basis van zijn ranking komt hij daar - net als Taco Remkes en Robin Kind - niet in aanmerking voor een startbewijs. Een topnotering is daarmee absoluut noodzakelijk om het seizoen nog een vervolg te geven buiten qualifying school om.

De eerste helft van de wedstrijd in de laars van Europa deed Lafeber in elk geval wat hij moest doen. De oud-winnaar van het Dutch Open opende met een ronde level par en voegde daar op de tweede dag een ronde in 69 slagen aan toe.

Lafeber maakte vroeg in de ronde een bogey, maar bij die ene verliesslag bleef het ook. Op acht, elf, dertien en achttien won de Eindhovenaar en slag waardoor hij halverwege de wedstrijd op -3 staat, slechts een slag buiten de top-10.

Taco Remkes - in hetzelfde schuitje als Lafeber - tekende ook voor een 69 op dag 2 en kwam daarmee eveneens ruimschoots in het weekend. Met -2 staat hij maar een slagje op zijn collega bij de NGF waardoor ook hij nog goede kansen heeft een topnotering binnen te slepen.

Voor Darius van Driel wordt dat iets moeilijker. De nummer dertig van de Order of Merit ging rond in 68 slagen, haalde daarmee alsnog de cut, maar staat met level par slechts op de 44ste plaats.

Voor Robin Kind kwam in Italie een treurig eind aan een teleurstellend seizoen. De speler van Golf Team Holland eindigde met +2 net buiten de cutline, maar mag als nummer 185 van de Order of Merit een startbewijs voor de slotwedstrijden op zijn buik schrijven. Omdat Kind in de eerste fase van Qualiyfing School onderuit ging rest hem een lange winter om na te denken over zijn toekomst die naar alle waarschijnlijkheid op een van de satelites ligt.

Daan Huizing, Wil Besseling, Reinier Saxton en Jurrian van der Vaart sloegen deze week over: ze zijn zeker van deelname aan de slotreeks van het seizoen en benutten deze vrije week om de batterij op te laden en de puntjes op de i te zetten voor het noodzakelijke slotoffensief.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)