Veerman opnieuw op kop

De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman heeft opnieuw de leiding in handen genomen op de Asian Tour.

Vorige week tijdens het toernooi van de Asian Tour in Manilla was de Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman na de eerste dag een van de leiders, deze week in Indonesie is hij dat na twee rondes alleen.

Voorlopig dan in elk geval, want door slecht weer kon niet iedereen zijn tweede ronde voltooien. Zo zijn de nummers twee Hung en Joshi pas halverwege de ronde en hebben ze met -9 nog alle kans Veerman te achterhalen.

Desondanks kan de speler waar Nederland tijdens het afgelopen KLM Open voor het eerst kennis mee maakte met een gerust hard het weekend in in een veld met mannen als Jeev Milkha Singh en Prom Meesawat op de startlijst.

Na een eerste ronde in 67 slagen, tekende hij vrijdag voor een foutloos rondje in 66 slagen. Opvallend: hij maakte in zijn twee rondes nog geen enkele bogey, maar wel al drie eagles.

'Ik heb zoveel eagles gemaakt deze week, ik kan me niet herinneren dat ooit eerder gedaan te hebben. Ik weet niet precies waarom nu ineens wel, maar het bevalt me prima', reageerde Veerman na afloop van zijn ronde. 

Veerman - die een Amerikaanse vlag achter zijn naam heeft staan, maar een Nederlandse vader en een Indonesische moeder heeft - speelt in Jakarta min of meer een thuiswedstrijd.

'Ik reis de hele wereld over dus het is mooi dat ik nu hier ben en dat mijn moeder met nog andere familie morgen komt kijken. Ik heb de afgelopen maanden veel op de ADT kunnen oefenen (de Asian Development Tour, red) en nu speel ik hiet met voormalige winnaars terwijl ik denk 'waarom zou ik dat niet kunnen?', aldus de leider van de Order of Merit van de ADT.

Met -11 en twee slagen voorsprong is het uitgangspunt van Veerman prima, al zal de 24-jarige speler zelf ook heel goed weten dat er nog veel golf te spelen is. 

Leaderboard

(Foto: Asian Tour)