Top-10 voor Veerman, Albertus negende in Polen

Beste klassering Amerikaanse Nederlander van het seizoen

veerman

2018 verloopt voor Veerman vooralsnog niet zoals gehoopt en verwacht. De Amerikaan met Nederlandse wortels miste dit seizoen vaker wel dan niet de cut, en speelde nog geen enkele keer een rol van betekenis in een wedstrijd van de Asian Tour.

In de Queen's Cup liet Veerman voor het eerst van zich spreken. 

Na een voorzichtige openingsronde (71) verbeterde Veerman zich elke ronde iets: 69 op de tweede dag, 67 op de derde dag en tenslotte een uitstekende 66 op de vierde en laatste dag.

Met een totaalscore van elf onder par eindigde Veerman op de tiende plaats, zijn hoogste notering van het seizoen tot nu toe, al was de achterstand op winnaar Jazz Janewattananond fors. De Thai hield met -19 de rest van het veld op minimaal vier slagen achter zich.

Einduitslag

Pro Golf Tour

Opnieuw was Max Albertus de beste Nederlander op de Pro Golf Tour. De Brabander eindigde in het Pools Open op de gedeeld negende plaats. Naast Albertus haalde ook Maarten Bosch de cut. De Rotterdammer, ditmaal zonder Joost Luiten op de tas, eindigde als gedeeld 26ste in de na een lange play-off (10 holes!) door Mathieu Decottignies Lafon gewonnen wedstrijd.

Voor Albertus was het alweer de zesde top-10 notering van het seizoen, al heeft hij nog een hoop werk te verzetten wil hij zich aan het eind van het jaar bij de beste vijf van de ranking voegen, de plaatsen die recht geven op promotie naar de Challenge Tour.

Misschien dat hij deze week goede zaken kan doen in de 'thuiswedstrijd' van het circuit.

Voor het eerst in jaren komt de Pro Golf Tour weer naar Nederland. Van 5 tot en met 7 juli is GC Broekpolder gastheer voor het Duitse satellietcircuit hetgeen niet alleen Albertus een mooie kans biedt, ook een groot aantal andere landgenoten zal zich mogen presenteren aan het thuispubliek.

Einduitslag

Meer informatie over het Broekpolder International Open

Tour
  • Golfsupport