Van Dam zakt flink weg

Met een 74 (+2) leverde Anne van Dam op de tweede dag van het Omega Dubai Ladies Masters zo'n twintig plaatsen in.

Met een 74 (+2) leverde Anne van Dam op de tweede dag van het Omega Dubai Ladies Masters zo'n twintig plaatsen in. Ze begint de laatste ronde morgen net buiten de top twintig.

De 21-jarige Arnhemse begon het tot 54 holes ingekorte slottoernooi van het seizoen 2016 met een 69 en een gedeeld vierde plaats, maar helaas kon ze die koppositie in de tweede ronde niet vasthouden.

Van Dam zat in de eerste flight en begon op hole tien. De putts wilden niet vallen, zodat er bij de turn acht parren en een bogey op de kaart stonden. Een waterbal op hole twee betekende zelfs een double bogey, en na opnieuw een verloren slag op hole vier ging het wel heel hard de verkeerde kant op.

Gelukkig kreeg de Nederlandse het schip weer op koers met birdies op haar laatste twee holes, wat voor de slotronde toch weer het nodige vertrouwen geeft. Hopelijk kan de longhitter op de par-5's dan haar lengte wel uitbuiten, vandaag wist ze niet één birdie op de lange holes te maken. Met een totaal van -1 staat van Dam net buiten de top twintig.

Er is nog een aantal speelsters in de baan en op dit moment zitten er ruim twintig binnen vijf slagen van de leider Felicity Johnson (-7), die met een 64 bewees dat er morgen nog alles kan gebeuren.

Het toernooi is ook morgen live te volgen (zie onder).

Leaderboard