Van Dam 29ste in seizoensafsluiter

In het - voor de vierde keer door Shanshan Feng gewonnen – Omega Dubai Ladies Masters werd Anne van Dam gedeeld 29ste (+2).

In het - voor de vierde keer door Shanshan Feng gewonnen – Omega Dubai Ladies Masters werd Anne van Dam gedeeld 29ste (+2). Ze eindigde in dit seizoen 17de op de jaarranking.

Van Dam begon de – door het overlijden van caddie Max Zechmann – tot 54 holes ingekorte seizoensafsluiter overtuigend met een 69, maar wist vervolgens niet meer onder par te komen. Op dag twee volgde een 74, vandaag een 75. Het was vooral de driver die het deze week liet afweten, waardoor de 21-jarige longhitter te weinig fairways vond.

Op de slotdag resulteerde dat in drie birdies, twee bogeys en twee double bogeys, voor een 75 (+3) en een totaalscore van 218 slagen (+2). Ze bleef hiermee net binnen de top dertig.

Het slotakkoord was dan misschien niet helemaal naar haar zin, over haar tweede seizoen op de LET kan Van Dam tevreden zijn. Ze won een paar weken geleden in China haar eerste wedstrijd op de Ladies European Tour en eindigde met een totaal van € 81.044,- op de 17de plaats van de Order of Merit.

De winst in het Omega Dubai Ladies Masters ging naar Shanshan Feng, die het toernooi ook al won in 2012, 2014 en 2015. Met een indrukwekkende 64 bracht de Chinese nummer-4 van de wereld haar totaal over drie ronden op -1-, waarmee ze de rest van het veld het nakijken gaf en voor de vierde keer in vijf jaar met de beker in haar handen stond. Charley Hull (-8) was na een 65 best of the rest.

Leaderboard