Thomas en Moore op kop in Tournament of Champions

Na een korte winterstop is de PGA Tour weer begonnen

Na een korte winterstop is de PGA Tour weer van start gegaan met het Tournament of Champions in Hawaii. Een klein veld, uitstekende omstandigheden, en 'dus' fraai golf.

Halverwege de wedstrijd gaan Ryan Moore en Justin Thomas na een kwartet 67's voorop. De twee Amerikanen maakten allebei zowel in de eerste als in de tweede ronde een score van zes onder par op de par-73 baan. Met -12 hebben de heren een voorsprong van één slag op de nummers twee Patrick Reed en Jimmy Walker.

Thomas eindigde vorig jaar nog als negentiende in het uit slechts 32 spelers bestaande veld, en trok daar voor dit seizoen lering uit.

'Ik heb me gewoon beter voorbereid. Misschien zag ik het niet voldoende als een 'echt' toernooi, terwijl dit misschien wel je beste kans is om een wedstrijd te winnen. Ik bedoel, ik speel liever elke week tegen 32 man dan tegen 144', 

Voor 's werelds nummer 1 is het toernooi op de Plantation Course op Kapalua de eerste wedstrijd in ruim drie maanden. 'Het heeft lang geduurd, maar ik voel me weer fit. Het is dan wel mijn eerste wedstrijd in lange tijd, mijn rug is er klaar voor', aldus de Aussie over de blessure die hem lang aan de kant hield. Day staat halverwege de wedstrijd elfde met een score van zeven onder par achter zijn naam.

Leaderboard

(Foto: Getty Images)