Deze Week: Maui centraal

Sterk veld op Hawaiiaanse eiland … Europese Tour nog in winterslaap

Kapalua

PGA Tour


Europese Tour

Nog voor de kerstvakantie werden er vijf wedstrijden van het seizoen 2019 gespeeld - met twee Amerikaanse, een Australische, een Zuid-Afrikaanse en een Europese winnaar.
De zeer voorlopige jaarranglijst (of The Race to Dubai voor de marketingjongens en – meisjes) wordt aangevoerd door David Lipsky, afgelopen zondag winnaar op Leopard Creek.
Op donderdag 16 januari wordt het seizoen hervat. Traditioneel in het Midden-Oosten, waar de autochtone bevolking niet of nauwelijks speelt, maar waar de machthebbers inzien dat het aanleggen van golfbanen een interessante manier is om toeristen met een goed gevulde beurs te trekken.
Er zijn dit seizoen maar liefst vijf wedstrijden in dit deel van de wereld. De eerste drie worden in januari en de eerste week van februari gespeeld: Abu Dhabi, Dubai en Saoedi-Arabië.
Begin maart keert men terug voor wedstrijden in Oman - waar Joost Luiten zijn titel verdedigt - en Qatar.
Kalender 2019 via website Europese Tour

LPGA Tour

Met belangstelling zullen Nederlandse golfliefhebbers de avonturen van Anne van Dam gaan volgen. Na Dewi-Claire Schreefel en Christel Boeljon hebben we een nieuwe goede speelster op het Amerikaanse circuit.
Het seizoen 2019 bestaat uit 33 toernooien - en de Solheim Cup.
Anne van Dam kan van 17 -20 januari niet meedoen aan het Tournament of Champions, maar mogelijk reist ze wel af naar Australie voor de eerste twee reguliere toernooien.
Kalender 2019

Ladies European Tour

Het circuit tobt al jaren met het vullen van de kalender. Het is nu - half december - nog niet bekend hoe het schema er voor 2019 uit zal zien.

Challenge Tour

Het afgelopen seizoen van de Europese eerste divisie begin eind maart, begin april. Dat zal in 2019 niet anders zijn. Vooralsnog hult het hoofdkantoor van de Challenge Tour zich in stilzwijgen.

NGF

Het Nederlandse amateurseizoen begint op 17 maart met het Nederlands Scholen Team Kampioenschap, een week later gevolgd door de Voorjaarswedstrijd.
Volledige kalender 2019 (PDF)

Tour
  • Getty Images